Отдавна вече се твърди, че детските конкурси за красота имат пагубно влияние върху младите умове.

Но тези състезания имат и немалко поддръжници. Британката Натали Адлингтън, майка на шест деца, смята, че тоновете грим, изкуствените нокти и кичури не вредят, а напротив – защитават децата от преждевременно съзряване. Но как?

Малките момченца и момиченца на три, шест или девет години, щедро намазани с изкуствен тен, с изкуствени огромни мигли като на кабаретни танцьорки и цял тон лак за коса събуждат ужас у повечето хора. Младите участнички в конкурса биват гримирани, стилистите им правят smoky eyes, намазват ги с бронзант съгласно актуалните модни тенденции, залепват камъчета по клепачите им и ги пращат да се борят за титлата „мис“ или „мистър“.

Ако подобни сцени ви шокират, британката Натали Адлингтън от Ливърпул е готова да обори мнението ви. Според нея въпреки „възрастния“ вид на децата по конкурсите за красота точно тези мероприятия помагат на малчуганите да запазят ангелската си невинност и да удължат детството си.

Четете още: Това ли е най-лошата майка?


Самата госпожа Адлингтън е майка на шест деца и всичките вече са участвали в конкурси за красота (както момчетата, така и момичетата). Натали твърди, че тези състезания правят децата й по-щастливи и уверени в себе си. Освен това е сигурна, че конкурсите за красота предпазват децата от преждевременно съзряване и изобщо ги спасяват от всички земни беди.

„Някога и ние си мислехме, че не е редно да се изпращат децата на подобни мероприятия. Но откак за пръв път участвахме в конкурс за красота, животът ни се промени съществено. И децата се промениха към по-добро“.

Четете още: Само на 3, а с автобронзант

Семейство Адлингтън е сравнително неопитен почитател на конкурсите за красота. Децата за пръв път участвали в подобно състезание през март тази година, но вече са спечелили 36 корони и тиари и над 60 почетни ленти. През тези месеци гардеробът им бил допълнен с 50 доста не-детски тоалета, като повечето ли и ярки бански са направени ръчно от родителите. Разбира се в дома на Адлингтън има специално отредено място за изкуствени нокти и мигли, бронзанти и купища гримове. Впрочем тези удоволствия вече са стрували на семейството 5000 паунда. Доста скъпо хоби!

Четете още: Мини красавици за чудо и ужас

Докато британските момиченца се маскират като възрастни и участват в конкурси, във Франция е обявена война срещу подобни мероприятия, като организаторите им се обвиняват в хиперсексуализация на децата и биват заплашени от висока глоба и 2 години затвор. Родината на конкурсите за красота за деца е САЩ, във Великобритания такива се провеждат от около десет години. Ежегодно в страната се състоят около 60 подобни конкурса.

Woman.bg ви пита: Трябва ли да се забранят според вас?