Докато майката кърми бебето, нейното мляко осигурява на организма му всички необходими витамини и минерали. Но само при условие, че жената се храни правилно – всеки ден яде достатъчно зеленчуци, плодове, месо, млечни продукти, риба, яйца, хляб (черен), масло, растителни масла.

Адаптираните смеси, чийто състав е близък до кърмата, също дават на детето всички необходими вещества. В техния състав е включен дори и витамин D в необходимото за бебето количество.

И все пак, може да се окаже, че бебето има нужда от допълнителна хранителна добавка. Baby Guard® DHA е предназначена за кърмачета, ако майката не е приемала хранителни добавки, съдържащи Омега-3 (DHA), за бебета на изкуствено или смесено хранене (след консултация с лекар), за деца над 1 година. Добавката допринася за поддържане на нормалната функция на мозъка и нормалното зрение. Допълва и липсващите количества на витамин D, като по този начин намалява риска от развитие на рахит при кърмачетата.



От своя страна пък Baby Guard® D3 допринася за нормалния растеж и развитие на костите при децата. Хранителната добавка е подходящ за кърмачета от първите 24 часа след раждането, за бебета на изкуствено или смесено хранене (след консултация с лекар), както и за деца, в период на интензивен растеж. Подпомага нормалното усвояване на калций и фосфор. Добавката съдейства за правилното функциониране на имунната система и е сигурен начин да се набавят нужните количества витамин D през периодите с по-малко слънчева светлина.



В кои случаи детето не може без допълнителни витамини?

– лекарят ви е установил дефицит на някой витамин или на необходимите минерални вещества;

– бебето боледува често. В този случай нивото на витамините може да бъде намалено както поради заболяването, така и поради приема на някои лекарства (антибиотици, диуретици и др.);

– когато диетата на детето е неправилна – то или майката не се храни достатъчно и разнообразно или в бебешката храна не се съдържат достатъчно витамини.

Във всички тези случаи бебето ще се нуждае от витаминно-минерални препарати от един или повече компоненти. А тях може да препоръча само личният лекар.