Втори изнесен семинар от програмата „За една по-здрава нация” се състоя в 11 ОУ „Пимен Зографски”, в столичния квартал „Дианабад” днес (12 декември 2014 г.).

Пред повече от 100 ученици от 6 и 7 клас бяха разгледани темите за необходимостта от активен начин на живот, практикуване на спортни дейности и вредата от живот .

Във връзка с обезпокояващата тенденция за затлъстяване и наднормено тегло при подрастващите се проведе интерактивна дискусия говори за нуждата и начините на здравословно хранене.

През 2013 година Българска федерация по културизъм и фитнес (БФКФ) се зае да реализира програма „За една по-здрава нация”, съставена съобразно насоките дадени в Национална стратегия за развитие на физическото възпитание и спорта 2012 – 2022 г., приета от Народното събрание.

След проведени четири семинара, с участието на известни български спортисти и специалисти по здравословно хранене, на територията на Национален център по културизъм „България”, стартираха подобни образователни инициативи, показващи нуждата от активен начин на живот и здравословно хранене и в училищата в София и страната. Дейността е съгласувана и одобрена от РИО София-град.

От страна на БФКФ присъстваха Милена Модева, Николай Стоянов, Атанас Нилолаев и Николай Николов.