Автор
Кристина Кирова

За една омъжена жена, която има връзка с четирима мъже

Замисляли ли сте се някога какво би било чувството да имате връзка с повече от един партньор. Вярвате ли в полигамията изобщо?

Днес ще се запознаем с историята на една дама, за която романтичните отношения с няколко (или по-точно четирима) мъже е всекидневие. Какво е усещането да бъдем полигамни, какво губим от това и дали полиаморията може да укрепи брака?

Представяме Ви една удивителна история, разказана от първо лице, без да осъждаме главната героиня.

Запознах се с половинката си, когато още бяхме тийнейджъри. Станахме много добри приятели, разбирахме се отлично и когато станахме пълнолетни заживяхме заедно. Обожавахме да прекарваме времето си заедно, връзката ни вървеше чудесно. Но един ден докато гледахме телевизия, попаднахме на предаване, в което разискваха темата за моногамията. Това стана повод да се заговорим за отношенията ни и за моя изненада и двамата бяхме единодушни, че моногамията е нещо нереалистично и съвсем не е необходима. Не след дълго правихме тройка с обща позната и аз споделих на приятеля си, че нямам нищо против той да има интимни отношения с нея, дори ми харесваше да ги наблюдавам. Тогава с половинката ми се разбрахме, че ще имаме отворена връзка, но задължително ще бъдем откровени един с друг, ще си споделяме с кого правим секс и ще използваме предпазни средства. Живеехме си чудесно, разбирахме се за всичко и връзката ни продължи много години, докато в един момент се замислих дали ако се оженим, ситуацията ще се промени. Дали щяхме да приключим с полигамията? И ако е така, наистина ли никога повече няма да целуна друг мъж? Тази мисъл ме побъркваше и не излизаше от главата ми почти денонощно. Не можех да повярвам, че моментът, в който ще спра да излизам по срещи и в живота ми няма да се появяват нови мъже, скоро ще дойде. И макар да ми се струваше рисковано, реших да споделя притеснението ми с любимия си човек. Бях много щастлива, когато той ми отговори, че се чувства по същия начин, както аз. Оженихме се и до днес сме много щастливи, всеки продължава да се радва на личното си пространство и връзката ни все още е отворена. В момента, освен с мъжа ми, имам отношения с още трима мъже и се чувствам прекрасно, смятам че няма нищо нередно в това. Сигурна съм, че връзката ми с други мъже дори укрепва брака ми, защото съм жена, която обожава вниманието и постоянно има нужда от него. Обожавам да ме ухажват и контактувайки с различни мъже, получавам точно това, което искам, без да натоварвам съпруга си. Освен това имам и чисто платонични отношения с някои от тях. Например виждам се с един мъж само два пъти годишно, но си пишем всеки ден и си споделяме какво ни се е случило през деня.

За да имаме щастлив брак и здрав съюз, е много важно да разберем, че ние и половинката ни сами правим избора си и не можем да „задушаваме“ другия с ултиматуми. Обичам и уважавам съпруга си, както и той мен, но се чувстваме свободни да общуваме, с когото пожелаем, а това урепва брака ни и ни прави истински щастливи.“

снимки: lifenlesson.com, tips-and-information-resources.blogspot.bg, single-mom-expert.com, huffingtonpost.com, computing.ece.vt.edu, cosmoenespanol.com

Последно от woman.bg