Тази симпатична възрастна дама се казва Лиън Уебър и без съмнение е невероятен човек, за когото повече хора трябва да научат.

Тя е на 99 години, но всеки ден шие по една рокля за нуждаещите се момиченца в Африка, като се старае всяка да е уникална и различна, за да може притежателката ѝ да се почувства специална. До момента Лиън е ушила 840 рокли и се надява, че докато стане на 100 ще успее да закръгли бройката на хиляда.

Няма как да не чуеш това откровение и да не изпиташ възхищение към тази прекрасна жена, която става рано сутрин, за да може всеки ден да шие по една рокля. За успее да завърши дрехата в рамките на деня, тя спира да работи само за обяд и си прави кратка почивка следобед.

Вечерта е посветена на леки корекции по вече ушитата рокля, като работата е доста трудоемка, защото дори и дрехите да се правят по шаблон, Лиън държи всяка да е уникална, което изисква повече отделено време.

Едва ли има нужда да поясняваме това, но за дечица, живеещи в крайна бедност – нова шарена рокля е истински празник, който поне за малко ги откъсва от суровата реалност.

Истината е, че винаги ще има хора, нуждаещи се от помощ, и е прекрасно да видиш, че винаги ще се намери човек, който да им протегне ръка, дори и да се намира на другия край на света.