Редовната употреба на чай и шоколад подобрява паметта, твърдят учени от Университета “Оксфорд”, цитирани от Би Би Си.

“Тези, които не обичат сладко, могат да заменят успешно шоколада с чаша червено вино. То също толкова добре подпомага остротата на ума”, отбелязват британските учени, като предупреждават, че тази умерена доза трябва задължително да се спазва, пише zdrave.bg

Четете още: Събуди се и живей! Интервю с Магдалена от Naturelita

Според специалистите, някои храни наистина са способни да подобряват паметта и да укрепват умствената дейност благодарение на съдържащите се в тях флавоноиди, които забавят стареенето на мозъчните клетки.

“При това, колкото повече напредва възрастта на човек, толкова повече се засилва положителният ефект от чая, шоколада и виното”.