Няколко бадема на ден могат да бъдат перфектната закуска, която да предпази от заболявания по време на диета.

Тези ядки съдържат много протеини и потискат апетита, а са и много полезни за здравето на сърцето. Те са пълни с полезни мазнини и витамин Е, който предпазва от вредното влияние на ултравиолетовите лъчи и болестта на Алцхаймер. Това се казва в резултатите от 6 проучвания, представени от специалисти по храненето в Сан Диего, САЩ.

При хората с риск от диабет или за диабетиците, бадемите регулират нивото на кръвната захар.

Четете още: Да отслабнем с лимонова вода

Тези ядки са богат източник на минерали, които са полезни за костите. Магнезият е важен за мускулите, нервите и кръвното налягане.

При едно от изследванията, проведено от Университета в Луизиана сред 24 808 души, е установено, че редовният прием на бадеми води до подобряване на психическото състояние. При умерен прием на ядките не се стига до затлъстяване, въпреки наличието на голямо количество мазнини в тях.

След 6-седмична диета, в която са включени бадеми, се забелязва намаляване на обиколката на талията и стопяване на мазнините в организма.

Предварителните резултати посочват, че намалението на мазнините в тялото, благодарение на приема на бадеми, води до спад на риска от метаболитен синдром и на шанса от сърдечни заболявания, пише БГНЕС.

Четете още: Жените най-лесно отслабват на 32 години