Автор
Woman.bg

Южна Италия – най-добре пазената италианска тайна

Градовете в Южна Италия, със своя Средиземноморски стил, уникална кухня и артистичен дух са запазили онзи непреходен италиански стил, останал във вековете.

Разхождайки се по улиците на Лече, Палермо и Неапол се убеждаваш – те са най-добре пазената италианска тайна, която често остава скрита за туристите, привлечени от великолепието на Рим и Милано.

Лече е перфектната комбинация от историческо присъствие и кипящ живот. Няма нищо по-хубаво от това да седнеш срещу античния Амфитеатър, докато пиеш кафе специалитета на Лече – айс кафе с бадемова есенция.

Бароковите елементи на града, нощните му светлини и 4-те порти, които обграждат стария град те карат да се чувстваш като в приказка, сякаш живееш друг живот, на хиляди години оттук.

Палермо

Главният град на провинция Сицилия е известен с уникалните си Средновековни паметници с арабски и византийски архитектурни елементи.

Палермо обаче крие и други неподозирани „съкровища“, като например Катакомбите на капуцините, където са разположени над 8000 мумифицирани скелета на бивши жители.

Градът предлага на посетителите си и традиционните улични пазари – наследство от ориенталското влияние - където могат да бъдат намерени от плодове и зеленчуци, до дрехи и традиционни накити.

Вижте повече тук: Артисти превърнаха най-бедния квартал в Рим в галерия

Неапол

Въпреки, че е известен като „градът с най-високото ниво на престъпност“, всеки местен е категоричен: Неапол съхранява истинския италиански дух!

Най-големият пристанищен град в Южната част очарова с типичните малки и спокойни улички, сякаш излезли от туристическа картичка, а от всеки прозорец приветливо посрещат цветя.

Малко известно за Неапол е че в него се намират едни от най-красивите оперни и театрални сгради в света. Изкуство, история и разходки до пристанището – Неапол гарантира спиращи дъха гледки и романтични преживявания!