Автор
Woman.bg

Яжте обилно и слабейте, казва ново изследване

Почитателите на обилното сутрешно хапване в стил английска закуска със сигурност ще се зарадват да научат, че благодарение на него могат да се предпазят от натрупването на излишни килограми, пише в. "Дейли експрес", позовавайки се на резултатите от американско изследване.

Авторите на изследването от университета на Мисури съобщават, че богатата на протеини закуска с бекон, наденички, яйца и боб повишава нивата на химикала допамин в мозъка, който регулира хранителния прием и непреодолимия апетит. При хората, пропускащи сутрешното хранене, нивата на допамина са по-ниски, което може да доведе до преяждане и съответно до натрупване на излишни килограми. Изследователите обясняват, че изобилстващите от протеини закуски потискат непреодолимия апетит за пикантни и богати на мазнини храни по-късно през деня.

Настоящото проучване е обхванало млади жени, но според авторите му резултатите са приложими за повечето възрастни индивиди, предаде БТА.

Изследването е показало, че участничките, които пропускат първото хранене за деня, са по-склонни към напълняване, докато тези, които закусват обилно, по-рядко се поддават на хранителни изкушения и преяждат по-късно през деня.

Четете още: Бързите диети са по-ефикасни от дългосрочните