Автор
Woman.bg

Японци превръщат окапалите есенни листа в деликатес

Докато повечето хора просто изхвърлят или изгарят окапалите есенни листа, в Япония ги превръщат в паниран деликатес. Пакетче пържена шума струва 5,70 долара. Все пак не всички листа стават за необичайното ястие, а за приготовлението им има специална процедура.

Японците събират кленови листа, като подбират само най-добрите. След това повече от година ги държат във варели със сол, а когато ги извадят, им правят панировка от брашно, сусам и захар и ги пържат 20 минути.

Четете още: Вкусен хляб с тиква и орехи



Готвачите признават, че листото всъщност няма вкус, а просто придава интересна форма на крайния продукт. Предполага се, че тази рецепта е била измислена преди повече от 1000 г.

Източник: novinar.bg