Яйченото суфле е истински деликатес, който ще допадне както на възрастни, така и на деца.

Яйцата се съчетават отлично със спанак в една вкусна и полезна закуска. Но как да направите суфлето максимално пухкаво и нежно? Много лесно – просто добавете към съставките един допълнителен белтък.

Продукти:

50 гр. краве масло
3 супени лъжици брашно
250 мл. мляко
100 гр. настърган кашкавал
4 яйца + 1 белтък
400 гр. спанак
галета, индийско орехче, сол и пипер на вкус

Приготвяне:

Ако ползвате замразен спанак, първо го размразете и изстискайте излишната вода. Пригответе една голяма или няколко малки форми за печене – намажете ги с масло и поръсете с галета. Разтопете кравето масло в канче и добавете към него брашното, като бъркате постоянно, за да не остават бучки. После добавете млякото. Варете сместа 3-5 минути, докато не се сгъсти. Добавете жълтъците и подправките и разбъркайте добре. Задушете леко спанака в краве масло. Добавете кашкавала и спанака към брашнено-яйчената смес и разбъркайте добре. Разбийте белтъците с малко сол на пяна и ги смесете внимателно с останалите съставки. Разпределете сместа по формите и ги печете 20 минути на 180 градуса. Сервирайте ястието топло.

Четете още: Невероятен тиквеник