Тази рецепта в традиционен испански стил с чушки халапеньо и текила ще ви сгрее дори и в най-студения ден.

Продукти:

* 100 гр. домати;
* 3 глави бял лук;
* 50 гр. стръкове кориандър;
* 50 гр. скариди;
* 3 сушени червени чушки халапеньо;
* 50 гр. бял ориз;
* 1 скилидка чесън;
* 3 кралски скариди;
* 80 гр. бяла риба;
* 4 миди с черупката;
* 1 калмар, нарязан на пръстени;
* 50 гр. текила;
* 50 гр. варен октопод;
* 25 гр. зелен грах;
* 1 морков, нарязан на кубчета.

Начин на приготвяне:

Смелете доматите в блендер заедно с лука, стръковете кориандър, скаридите и чушките. Кипнете сместа в тенджера и варете още половин час. Подправете със сол и черен пипер и изключете котлона. Запържете на среден огън ориза заедно със ситно нарязан лук, добавете чесъна и сварената смес. Варете до готовност на ориза. В отделна тенджера запържете кралските скариди, рибата и мидите. Накрая добавете октопода и калмарите и пържете още 1-2 минути. Добавете към морските дарове текилата и смесете всички съставки.