Комбинацията на зелени ябълки, маскарпоне и канела придава на този есенен сладкиш чаровен аромат и незабравим вкус.

Продукти:

400 г зелени ябълки
250 г сирене маскарпоне
4 яйца
150 г захар
щипка сол
250 г брашно
1 ч.л. бакпулвер
1 ванилия

Приготвяне:

Разбийте яйцата със захарта и солта до образуването на пухкава пяна. Сиренето маскарпоне намачкайте на пюре. Добавете към него няколко лъжици от яйчената смес, след което добавете и останалата смес.

Смесете брашното с бакпулвера и ванилията. Обелените и почистени от семките ябълки нарежете на кубчета, добавете ги към тестото и разбъркайте.

Така получената смес изсипете в намазнена и набрашнена разглобяема форма за кейк. Печете в предварително загрята на 180 градуса фурна, около 1 час.

След като изстине, поръсете сладкиша с канела и пудра захар по желание.