Въпреки 41-годишната си възраст и четирите раждания, Хайди Клум все още притежава стегнато тяло, с което може да засрами момичета на половината на възрастта си.

Топмоделът демонстрира тонизираната си фигура преди броени дни на плаж в Ямайка. В момента красавица си отдъхва от работните ангажименти и светските изяви в екзотичната страна заедно с децата си и 28-годишния си приятел – Вито Шнабел.

Стройната структура на Хайди е не само вследствие на добър ген, но и в резултат на усилени тренировки и специален хранителен режим.

Преди години звездата сподели, че когато й се налага да отслабне за някой ангажимент, тя залага на така наречената "зелева диета".

Въпросният хранителен режим включва кисело зеле, което Хайди обожава. За справка то е дори по-полезно от прясното – в 300 гр. се съдържа дневната необходима доза от витамин С, а млечната киселина, образувана при ферментацията, стимулира храносмилането. Самата диета на звездата представлява комбинация от салати от кисело зеле с други ястия – пак от същия продукт.

Предлагаме ви и примерна схема на зелевата диета:

Закуска – овесена каша (сварена с вода), плодове и една чаша зелева чорба.

Обяд – кисело зеле, морков и ябълка – нарязани заедно на салата.

Вечеря – супа от кисело зеле – бульон с картофи, магданоз и разбира се зеле.

Между основните хранения се допуска похапване на кисело зеле в неограничени количества. За три дни спазване на този режим можете да свалите до 3 килограма.

Друга любима на Клум диета е "нюйоркската". Тя включва два етапа, като на първия се спира консумацията на въглехидрати – хляб, макарони, ориз и дори млечни продукти. Забранени са и алкохолът и сладките лакомства. Позволени са рибата, зеленчуците( но без съдържание на нишесте) и белтъчинни коктейли.

Самите хранения трябва да са през три часа и на малки порции. Този режим се спазва две седмици.

През следващите две седмици менюто се обогатява с плодове ( но само нискокалорични, тоест без банани), зърнени храни и обезмаслено кисело мляко.

Идеалната закуска за този период е омлет от белтъци и зеленчуци. Перфектен обяд – салата с риба тон или варено пуешко. През деня е позволена консумацията на ядки, а препоръчителната вечеря е зеленчукова супа.

Важно е да се отбележи, че диетолозите съветват този режим да не се спазва често и за по-продължителен интервал от време от посочения.