Както ви бях споделила преди време зимните месеци и студеното време навън не се отразяват добре на кожата на лицето ми.

Аз като всяка суетна дама, а и като един истински представител на зодия телец, обаче реших, че не мога да се примиря с положението и се заех със задачата възможно най-бързо да намеря изход от ситуацията.

За щастие ми бе необходим само един следобед с приятелка и обиколката на няколко козметични магазини и аптека, за да открия спасението, а именно новата серия маски от L'Oréal, носещи името Pure Clay Masks - три маски за лице от три различни вида глина, като всяка една е обогатена с допълнителен екстракт за различен ефект.

Началото на месеца използвах глинената маска Pure Clay Purity, обогатена с евкалипт, която благоприятно повлия състоянието на кожата ми, но това, което наистина подобри вида ѝ и я преобрази, е Pure Clay Glow маската.

И тя подобно на предишната, впечатленията ми от която може да видите тук, представлява мощна комбинация от три вида глина – каолин – бяла глина, която пречиства и детоксикира кожата, абсорбира замърсяванията и премахва излишния себум; монтморилонит – богата на минерали глина с противовъзпалително действие; расул – глина с богата концентрация на минерали, известна с това, че има ексфолиращ ефект и стимулира обновяването на кожата.

Pure Clay Glow обаче е допълнена и с растителен въглен, на който дължи и тъмния си цвят.

Pure Clay Glow, както и другите две от серията, е в прозрачно бурканче, което се затваря с предпазна капачка, осигуряваща допълнителна защита от замърсявания, и стандартна капачка на винт. Консистенцията на самия продукт е видимо кремообразна, но при опит за нанасяне ще се убедите, че е доста по-плътна и гъста и затова ви препоръчвам да я нанасяте върху лицето с пръсти, защото с четка няма да може да я разнесете добре. Също така трябва да сте по-експедитивни с размазването ѝ по лицето, защото веднъж попаднала върху кожата стяга бързо и не позволява по-нататъшно разнасяне.

Лично аз нанесох продукта на по-дебел слой, докато не се покрие кожата и тя въобще не се вижда под текстурата.

Само секунди след нанасяне се усеща стягащ ефект, по-силен от този на предишната маска, който обаче в никакъв случай не бих определила като дискомфортен. Отдавам го на силното действие на активния въглен и на извличането на замърсяванията от кожата от негова страна.

Също така ви съветвам да не държите маската върху лицето повече от 10 минути, защото това време е напълно достатъчно, за да усетите благоприятното ѝ действие.

Pure Clay Glow се отмива по-трудно от маската с евкалипт, затова, за да я отстраня ефикасно, използвах не само вода, но и гъба за лице. Ако нямате такава налична, става и с мокра хавлиена кърпа.

След премахването на продукта с радост установих, че излишното омазняване на лицето е изчезнало, но същевременно бузите, скулите и областта над веждите, където кожата ми е комбинирана към суха, не бе допълнително изсушена, а мека и видимо освежена. На лице е и усещането за дълбоко почистване.

Лично аз използвам продукта 2 пъти в седмицата, но ако кожата на лицето е по-мазна може да нанасяте маската и 3-4 пъти седмично.