2014 e годината на зеления дървен кон. Той ще ни вдъхнови да се стремим към свободата и изяществото.

Затова решихме в новата ни рубрика да ви представим и двете. Сигурни сме, че "Седмица на модата" извиква у вас представата за красота, стил и тенденции и блясък.

В най-новата ни категория ще позволим на парижанката Мис Манга или най-новата спирала на L'Oreal Paris да ни разведе из френската столица.

В продължение на три седмици аз Ева, главен редактор на Woman.bg и Ивелина от блога frichic.com ще ви покажем Париж от първо лице. А ние сме доста различни една от друга. Истината е, че в контрастите се крие красотата на всичко, което ни заобикаля.

Много се зарадвах на тази констатация, защото от известно време насам си давам сметка колко ценно всъщност е да оценяваш другоста на хората около теб. За съжаление основното правило на нашата географска ширина като че ли е да осъждаме негативно различноста, защото тя ни кара да се чувстваме заплашени и несигурни. Всъщност тя ни дава истинската светлина, която ни позволява да оценим себе си, а освен това ни показва отблясъци на света, които иначе не бихме видели.

Затова решихме да ви покажем себе си, модата и Париж от две гледни точки, които със сигурност са ценни, защото са истински. Ивелина вече е посещавала няколко подобни модни форума, наскоро дори се върна от Лондон.

По време на престоя си във френската столица ще търсим и т.нар. „манга“ ефект. Той може да бъде видян във всичко, в цветното съчетание в облеклото на някоя блогърка, на модния подиум или дори в кафенето.

Ева и Ивелина


Като за начало нека се огледаме една в друга:

Ева за Ивелина

"Бих описала Ивелина с три думи, тя е вдъхновение, прецизност и креативност за мен. Много ясно първия път, в който я видях. Тя стоеше близо до едно от кафенетата в мола и се открояваше ясно като куклите, които като малки изрязвахме от хартия. Толкова осезаемо различна беше от тълпата.

Ивелина говори много. Много и увлекателно :) От първия ни дългочасов разговор си спомням най-ясно частта за специфичната й прическа, която й позволява да бъде лесно различна, защото поддръжката й изисква минути, кара я да се чувства себе си и шик. Шик, да точно шик. Защото името на блога й не идва от free (свободен). Въпреки че в него можете да откриете шикозната свобода да бъдеш себе си и да правиш това, което обичаш, която малко хора могат да си позволят.

Ивелина за Ева

"Ева е силна и вечно търсеща. Спомням си как още в първата минута на нашата среща успя да ме накара да се почувствам на среща със стара приятелка. Тя търси и попива вдъхновение, но винаги намира практично приложение на идеите. Ева изпитва истинско удоволетворение от всичко, което върши. При всеки разговор с нея, тя материализира думите ми. Толкова е вихрена, че най-естествено един ден е цялата облечена в черно, а на следващия - с ярко оранжево палто. Ех, това палто... Дрехите всъщност подхранват нейната същност, но никога не я определят или ограничават."