През този сезон Reebok представя иновативната си система BareMOVE, която е използвана за първи път в колекцията облекла Reebok ONE. Нейната цел е да обособи конкретни зони, така че тялото да се движи свободно, да бъде предпазено и в същото време да му бъде прохладно. Крайният резултат е осигуряването на комфорт при тренировка.

През последните години екипът на Reebok изучава движенията на спортисти при тренировка, за да определи ключови зони, които са най-активни и имат нужда от защита и охлаждане. Резултатите от тези изследвания спомогнаха за създаването на системата BareMOVE, която отговаря на три ключови елемента: движението, охлаждането и защитата. Всеки елемент си има своята функция в облеклата от серията Reebok ONE. Крайният ефект е да предостави на спортиста абсолютно свободно движение, проветривост и защита от износване.

Зоните за движение са направени с шев, който следва ергономичната извивка на тялото. Това позволява да се увеличи обсега, еластичността и подвижността на облеклото. Зоните за охлаждане са стратигически разположени, така че да предоставят вентилация на тялото и по този начин да го поддържат хладно и сухо. Материите, които са устойчиви на износване, са вложени в зоните за предпазване. Те намаляват триенето и защитават от вятър и слънце.

„Приоритетът на нашия екип е да отговори на изискванията на спортистите по време на тренировка. Посветихме последните 3 години на усъвършенстването на продуктите ни, за да са в синхрон с движението на тялото. Системата BareMOVE оптимизира обсега на движение на спортистите по време на тренировка, като ги предпазва и охлажда. Така те могат да се фокусират върху техните постижения,“ – коментира Крис Фройо, ръководител на Training в Reebok.

Системата BareMOVE ще бъде приложена и в колекцията Reebok CrossFit®. Тя се разработва съвместно със спортисти, които тренират CrossFit, от 2011 г. насам, като целта е да отговори на специфичните им нужди по време на тренировки или на CrossFit състезания.