Суеверието е вярване в свръхестествени сили, които могат да повлияят на събитията в живота ни. Смята се, че това са предразсъдъци, поверия, които могат да се променят, ако се носи талисман и се избягват някои неща.

Чували сме за поверието, че ако кихнеш някой говори или си мисли за теб. За да разбереш кой трябва да ти се каже трицифрено число, чиито сбор, ще ти покаже първата буква от името на човека.

Ако ти трепне дясното око, казват, че желанието ти ще се сбъдне. Гледайте, да избягвате да ви трепти лявото око, защото тогава ще се ядосате.


Ако ви изпрати непознато куче до вкъщи означава, че нещо хубаво ще ви се случи, което в никакъв случай не означава да се спирате при всяко такова.


Казват, че ако черна котка пресече пътя ти нещо лошо ще се случи, но също, че, ако видиш бяла котка не трябва да очакваш нищо по-хубаво, защото е на болести.

Не трябва да стъпвате с крак на стол или маса, защото нещо лошо ще ви се случи. Ухапе ли ви мравка ще се скарате. Шиете ли дреха на себе си нещо лошо ще ви сполети.

За студентите можем да кажем, че ако четат книга не трябва да я оставят отворена, защото дяволът ще дойде да я прочете и те ще забравят всичко.

А вие вярвате ли в някакви поверия?