Автор
Woman.bg

Възторг в чужбина, критика у нас за участника ни в „Евровизия“

Кристиан Костов е българският претендент в тазгодишното издание на "Евровизия 2017", което ще се състои на 11 май в Киев. Според предварително изтегления жребий финалистът от четвъртия сезон на музикалното състезание "X Factor" ще излезе на сцената във втория полуфинал на музикалното състезание, което ще започне в 22 ч. българско време.

Участникът ни ще представи България с песента "Beautiful Mess". В нея се пее за младите хора, които не се отказват от ценностите си и неотлъчно следват пътя към мечтите си. За първи път тя прозвуча пред широката аудитория вчера вечерта в официалния YouTube канал на "Евровизия" и в сайта на конкурса, като в рамките само на 12 часа тя събра 200 000 гледания.


За наше огорчение песента на Кристиян се сблъска с не особено позитивни коментари в не малко форуми у нас. За сметка на това обаче за наша радост и много приятна изненада, установихме, че по адрес на нашата песен се бяха изсипали и продължават да валят нестихващи възторжени мнения и високи оценки, идващи не толкова от родни меломани, колкото от фенове на конкурса в чужбина. Броят на коментарите и към момента продължава да расте и те са повече от възхитителни.

"Това е любимата ми песен тази година. Време е да спечелиш, България. С обич от Гърция."

"Прекрасен глас! Страхотен текст и мелодична песен! Обичам я! Отивайте на финал, България. С обич от Финландия!"

"Уау, великолепно! Песента вече е в моя топ 5 и няма кой да я измести. България винаги успява да изпрати страхотни песни на конкурса. Успех от Италия."


Песента е създадена от "Вирджиния рекърдс" с творческия екип на Symphonics, в който са композиторите и музикални продуценти Борислав Миланов (България), Себастиан Арман (Австрия), Йоаким Бо Персон (Швеция). Тандемът стои зад "If Love Was a Crime" на Поли Генова.

След публичното представяне на песента си Кристиян Костов сподели: "Това е най-големият и вълнуващ подарък, който можех да получа два дни, преди да навърша 17 години. Новината, че съм избран да представя България на тази престижна сцена ме кара да се чувствам безкрайно щастлив, но и отговорен пред всички българи. От избраните участници досега, се очертава да съм най-младият, което ми се случва често. Но точно това ме мотивира да покажа, че е важно колко е голямо сърцето, таланта и вдъхновението".

Ние стискаме палци на Кристиян и му желаем успех, защото нашето момче го заслужава!