Стриите се появяват, когато еластичността на кожата е подложена на изпитание и се разрушават връзките между еластичните фибри. Колкото по-суха е кожата, толкова по-голям е рискът от появата на белези.

Сухата кожа сама по себе си е индикатор за загуба на еластичност, което създава условия за появата на неприятните стрии. Затова е особено важно да хидратирате добре цялото си тяло, особено в случаите, когато то търпи промени.

Един специален съвет от нас - използвайте шипково масло!

Шипковото масло е естествен хидратант за сухата, чувствителна, алергична, увредена от слънцето, проблемна кожа и е отлично за ежедневната грижа за кожата. Много важно негово качество е свързано с успешното заличаване на хирургически белези - възвръща естествения цвят на кожата, като намалява зачервяванията и хиперпигментацията.

Помага и при стари белези от акне или шарка, като ги прави по-малко забележими, а резултатите при заличаване на стрии са впечатляващи. Има отлични резултати при лечението на кожни изгаряния и кожа изложена на радиотерапия. Особено се препоръчва при хора със суха кожа, тъй като действа като великолепен хидратант, има високо ниво на абсорбция, прониква в сухата кожа почти незабавно и възстановява необходимия баланс на влажност на кожата. Използвайте го като го масажирате в засегнатия участък с върховете на пръстите си, по 2 пъти на ден, докато се абсорбира напълно от кожата. Ако го използвате през деня, е необходимо да нанесете отгоре слънцезащитен крем.

И още:

Необходими са постоянни грижи за вашата кожа, тъй като немарливостта обикновено води до сухота, лющене и стареене на външната обвивка на тялото.

Винаги започвайте със скраб, но имайте предвид, че той се нанася само върху добре напарена и отпусната кожа, например след водни процедури. Топлата вана засилва кръвообращението и разтваря порите, а скрабът отстранява излишните вроговени клетки по кожата. След което всяко козметично средство действа много по-интензивно.

Следващият етап е овлажняването, което трябва да се повтаря всеки ден. В съставът на най-ефикасните овлажняващи и възстановяващи продукти задължително трябва да присъстват натурални етерични масла от жожоба и карите. Нанасяйки тези средства, трябва да обърнете сериозно внимание на областта на гърдите, корема и ханша. Според статистиката на клиничните изследвания видим резултат може да има само след една седмица системно използване на възстановяващи средства.

Редовно масажирайте тялото си с четка и пийте редовно сок от грейпфрут и лимон.