Автор
Woman.bg

Възможно ли е състезател по спортна стрелба да развие „тенис лакът”?

Отговорът на този въпрос дава двукратната олимпийска шампионка Мария Гроздева.

Всичко започва на европейското първенство по спортна стребла в Белград през 2011 година. Тогава лекуващият лекар на отбора доктор Балю Балев открива, че Мария страда от епиконидлит – „Тенис лакът” и инжектира италиански гуна-колаген в ставите на спортната ни гордост. „Подложих се на лечение по схема, комбинирана с гунафореза. Преди това имаше моменти, в който не можех да държа нищо с дясната си ръка, камо ли пистолет. След като открих лечението с инжекционен гуна-колаген спортните травми вече не бяха спирачка за активния ми начин на живот и както виждате продължавам да се състезавам, дай Боже на високо, световно ниво.” – споделя Мария Гроздева специално за sportal.

Вижте видеото.

След проведен курс на лечение с GUNA инжекционен колаген, Мария Гроздева уверено застава срещу мишената и бележи успехи. Устремена към Рио 2016-та, носителката на две олимпийски титли, е твърдо решена да не позволи на спортни травми да попречат на отличното й представяне. Днес Мария не се страхува от съпътстващите активната й кариера травми, защото опитът й с GUNA инжекционен колаген преди участието в летните олимпийски игри през 2012 година й дава увереност за победа. Преди около година, след падане на ски, Мария претърпява операция на предна кръстна връзка на коляното. Възстановяването продължава близо половин година. „Сега още усещам отзвук от травмата и инстинктивно прехвърлям тежестта на другия крак. При големи натоварвания се подува и чувствам напрежение.” – споделя Гроздева. Лекуващият лекар на олимпийската шампионка отново я подлага на лечение с гуна-колаген, посредством гунафореза.

GUNA инжекционният колаген дава възможност за ефективно лечение и приложение в спортната медицина, тъй като колагенът изгражда основното биоскеле не само на ставния хрущял, но и на сухожилията, мускулите, лигаментите и ставната капсула. При възрастово износване и спортни травми колагеновата решетка се разхлабва или разкъсва. В тези случаи успешно се прилага терапия с италианския колаген - GUNA, която достига, усилва и предпазва анатомичните структури в мястото на приложение. Това води до премахването на локализираната болка или болката при движение. Допълнителните съставки пренасят и специфично влагат колагена на местата, където колагенованта решетка е увредена или напълно разрушена.

GUNA са 13 вида ампули – създадени за всяка става и анатомична област. Те могат да се прилагат инжекционно или с физиотерапевтична процудера, чрез използването на апарата Гунафорезис. При този апарат има наслагване на две полета – електромагнитно и биофотонно. Биофотонните излъчвания за първи път са демонстрирани и доказани от Нобеловия лауреат за физика от 1984 г., италианския професор Карло Рубия. Полученото при наслагването поле дава възможност за голяма дълбочина на проникване на специалния колаген, водещо до висок процент на абсорбация на лечебния продукт. Така че, дали ще е приложен инжекционно или посредством Гунафореза, гуна-колагенът ще постигне максимален ефект върху колагеновата структура. В страната работят над 40 Гунафорезис апарата, които са разположени във водещите болници, рехабилитационни центрове, ДКЦ-та и СПА-центрове. Повече информация на www.guna.bg