Нека ви заведем на пътешествие в Индонезия, а по-точно – на вълшебния остров Бали.

Малкият остров, разположен в сърцето на Индийския океан, има уникална природа, вулкани, планини, водопади, езера, приказна религия и много приветливо население!

Четете още: Вълшебните кътчета на остров Бали - I част

Като цяло на Бали има редица невероятни места, най-добре ще е предварително да планирате маршрута си, като обмислите добре и колко време ще отнеме пътят към различните точки.

Има и неща, които непременно трябва да направите или опитате по време на почивката си на острова.

Продължение...

1. Яжте пържен сладолед. Много вкусен и необичаен десерт! Студеният сладолед се увива в тънка коричка тесто и се запържва в олио така, че сладоледът да не се разтопи. Отвън десертът остава топъл и хрупкав, а отвътре – студен. Това е най-хубавото лакомство на Бали!

2. Гледайте залеза на брега на океана. Залезите на Бали са прекрасни! Небето се обагря с различни оттенъци на червеното, синьото, зеленото и жълтото. Всеки ден залезът е различен и неповторим. Най-добре е да го гледате от брега, идеални наблюдателни площадки са плажовете Blue Point, Jimbaran и Tanah Lot.

3. Плувайте в океана сред пъстрите тропически рибки. В селцето Амед, разположено в северозападната част на Бали, можете да се заемете с гмуркане с шнорхел или акваланг. В тукашните води виреят безброй различни тропически рибки, а водата е спокойна и топла.

4. Вижте оризищата. Най-красивите терасирани оризища са в Убуд и в северната част на острова. Тук с ориз се засява всяко свободно кътче земя, дори планинските склонове, които се оформят стъпаловидно. Тази гледка може да се конкурира с изгледа към океана!

5. Карайте сърф. Бали е сърфистки остров. За никого не е тайна, че тук живеят много сърфисти. Ако тепърва ще се учите, можете да отидете в Куту, където има много школи по сърф и частни инструктори. Имайте предвид обаче, че ако се научите веднъж да карате сърф, това може да ви остане тръпка за цял живот. Ще продължите да покорявате вълните вяско лято занапред!

Не си купувайте сувенири на основните туристически курорти. По-хубави ще намерите в сърцето на острова, например в Убуд на „улицата на майсторите“. Тук се продават евтино оригинални ръчно изработени сувенири. При това обаче бъдете внимателни, не си оставяйте нещата без надзор и не носете чанти на тънка каишка. Бали разбира се е райско местенце, но и на острова се срещат крадци. Пожелаваме ви приятна почивка и незабравими приключения!

Четете още: Спа хотел „Fregate Island Private“ на Сейшелските острови