Салати, репички, коприва и киселец, артишок, аспержи - всички тези зелени зеленчуци са богати на полезни за организма ни вещества, а някои от тях са много добри приятели на здравословното тегло.

Репички

95 процента от съдържанието им се състои от фибри и вода, което ги прави идеален продукт за диета. В 100г репички има само 14ккал, както и дневната форма за човешкия организъм от витамини С, В, Е, калий, магнезий, флуор, които подпомагат отслабналия през зимата имунитет, салицилова киселина, която се явява в ролята на ''природен аспирин'', регулира температурата на тялото и се бори с възпалителните процеси.

Пролетни гъби

Те са признат от диетолозите източник на протеини. Love style твърди, че някой звезди, като Кейти Пери например, спазват диета, според която 5 пъти на ден хапват ястия с гъби и отслабват.

Киселец

В нежните листа на киселеца има две ценни киселини, витамин С, витамини от група В, калий, калций, магнезий. В 100г киселец има само 19ккал.

Артишок

Богат е на протеини и фибри.Благодарение на ниската си калорийност (28ккал в 100г) той е идеален пролетен зеленчук за диета. Веществата, които съдържа, подобряват обмяната на веществата, възстановяват клетките на черния дроб.