Автор
Woman.bg

Вълнуваща фламенко страст ще разпали България

В началото на есента културният живот на България ще бъде разтърсен от две събития, които ще донесат радост на всички любители на огнените танци и страстната испанска китара, съобщават от Power Music Entertainment.

Една от най-големите звезди на фламенкото Антонио Ередиа и неговата група ще изнесат своя спектакъл на 20-и септември в НДК – София и на 23-и септември в Античния театър в Пловдив.

Антонио Ередиа е изнасял концерти по целия свят. В родната Гранада той е винаги част от престижните фестивали и концерти, които се провеждат в двореца "Аламбра", "Палатът на конгресите", "Театър Мануел Де Фаиа" и "Театър Изабел Католика". Издал е няколко диска с музиката си, а в Мадрид и Барселона може да бъде видян в най-добрите фламенко tablaos и концертни зали.



Антонио е свирил за филмови звезди от ранга на Антонио Бандерас и Анди Гарсия, както и лично на кралските семейства на Испания, Англия, Монако, Мароко и Сирия.

Присъединете се към фиестата на 20-и септември в София и на 23-и септември в Пловдив – Антонио Ередиа и неговата група ще ви накарат да се почувствате като кралска особа.

Това ще е второто гостуване на Антонио Ередиа, след като през 2008 година той напълни с 4000 зрители Античния театър в Пловдив и изправи всички на крака.



Антонио Ередия е роден в Сакрамонте, Гранада в Испания. Той израства в династия, която е известна със своята музикална традиция.Много от най-легендарните фламенко танцьори и певци, като Фараоната - за които има референция в книгата ``Легенди от Сакрамонте`` са част от тази династия.

Само на 9 години Антонио открива своята любов към китарата и започва да учи от най- добрите китаристи. Професионално прави своя дебют на 14 години и не след дълго получава оферти да работи в места като Корал де Принсипе, Реина Мора и много други фестивали, където акомпанира на звезди като Хуан Андрес Маиа, и Хоакин Фахардо.

На 25 години е вече изградено име и свири с легендите Фарукито, Maнолете, Maрио Mаиа, Капуио Де Херес, Чоколате, Маканита. Има концерти по целия свят, включително Финландия, Украйна, Франция, Германия, Мароко, Япония, Съединените Щати, пише БГНЕС.