Автор
Woman.bg

Диета от утре! Вторник е най-лошият ден за начало на режим

Ако мислите да започнете диета, не го правете днес. Вторник е най-лошият ден от седмицата за преминаване на новия ви хранителен режим, твърди проучване.

Тези, които слагат начало на диетата си в неделя или понеделник, имат много по-голям шанс да постигнат добри резултати, съобщава Daily Mail. Хората, които избират вторник за начален ден, губят решимостта си в рамките на седмица и всичко приключва с няколко килограма повече, а не по-малко.

Проучването е направено от Tesco Diets, които анкетирали 2000 жени, подлагали се на диета през изминалата година, пишат от inews.bg

"Психологически, хората са по-мотивирани да продължат диеатата, ако са я започнали в началото на седмицата", коментира говорител на Tesco Diets.

Статистиките сочат, че започналите диета в неделя, са загубили средно по 3,6 кг за три седмици. 88 на сто от тях запазили теглото си и след това.

Резултатите от проучването показват, че една средностатистическа жена се подлага на три диети годишно. Повечето от дамите вземат това важно решение в петък, след края на седмица, изпълнена с много стрес на работа.

Жените, които започват диета в събота са съвсем наясно с целта си и е по-вероятно да издържат до края и да постигнат това, което са си наумили.

Най-големите капани, които могат да върнат жените към нездравословния начин на живот, се оказват липсата на воля, скуката и удоволствието от храната.