Представи си кутия шоколадови бонбони, в която има само и единствено таралежки. След това си представи друга кутия, само че асорти - пълнежи, ядки, различни видове шоколад... Ясно е коя кутия е по-интересна.


Така е и със секса. Ако сексуалният ти живот прилича на кутия, в която има само един вид бонбони, вероятно в един момент просто ще спреш да ги ядеш, пише vratovrazka.bg.

Но нека да оставим вече тази метафора. Мисълта ми е за разнообразието, но не разнообразието на партньорки (не че то е лошо, просто не е това темата). Става дума за различните видове секс с една и съща партньорка.

Колкото повече време продължава една връзка, толкова повече нараства рискът от сексуална скука. А ако тази връзка прави и двамата партньори щастливи, би било тъпо да заради не чак толкова страхотния секс нещата да свършат.

Тук идва голямото откритие - въпреки че продължителната връзка не предлага вълнението на секса с нова партньорка, тя ти предлага разни други екстри. Предлага например един куп различни видове секс.

Ето кои са тези 8 вида секс, които трябва да присъстват във всяка продължителна връзка:

1. Експерименти

Или преминаване отвъд границите, в които се чувствате удобно.

Удобството е много коварно нещо при дългите връзки. То е причината някои двойки да потъват в сексуална рутина, която малко по малко разрушава връзката.

Именно тук идват експериментите и напускането на границите на удобството и предвидимостта. Експериментите могат да са с мястото (например секс в някоя друга стая на къщата, не в спалнята), с позата, с играчки, с роли и т.н. Могат да са и по-смели като секс на публично място или поне на терасата. (В този случай степента на екстремност зависи от изложението ви.)

Ползата от този вид секс

Той е доказателство и за двама ви, че все още можете да си кажете „Супер, това не го бяхме правили, а то било готино!" Освен това един експеримент често води и други след себе си.



2. Отпускарски секс

Почивка, далеч от работата, на ново място - малките ваканции вършат по-добра работа от един кашон секс самоучители. Пътуванията обикновено са свързани с много нови неща - нов вид нощен живот, нови забавления, забележителности. Всичката тази новост настройва и за експерименти в леглото.

Ползата от този вид секс

Новата обстановка създава усещане за авантюризъм и желание за експерименти, а липсата на работни грижи ви помага да се съсредоточите върху по-приятни неща.

3. Секс заради самия секс

Това е онзи вид секс, който правим, защото имаме физическа нужда от него. Без да се заблуждаваме, че идеята е емоционална връзка и изразяване на чувства. Просто секс. Това е и онзи вид секс, който правите дори и да не сте много-много в настроение, заради практиката и заради спорта.

Ползата от този вид секс

Той освобождава напрежението и подобрява настроението, като същевременно четка сексуалното самочувствие и на двама ви. Освен това този вид секс е нещо като секс по навик, а такива навици са особено полезни.

4. Сексуален гаф

Рано или късно се случва и на най-страстните двойки. Нелепа контузия по време на секс, падане от леглото, гаф с някое сложно за разкопчаване женско бельо, неловка ситуация със секс играчка... Както и по-хард варианти като този, в който някой нахлува в спалнята и ви прекъсва.

Ползата от този вид секс

Всякакви издънки се случват и това е нормално. Такива моменти просто изискват да се посмеете хубаво и да продължите приятното занимание. Пък и експертите твърдят, че способността на една двойка да се справя с неловки ситуации отразява силата на тяхната връзка. Ако се справиш с такава ситуация с чувство за хумор, прибавяш поне още две-три точки към списъка от нещата, които приятелката ти харесва в теб: „забавен", „сладък" и други от този род.

5. Секс за сдобряване

Няма по-добър начин да завършите един спор. Обикновено колкото по-разгорещена е кавгата, толкова по-див и страстен е сексът за сдобряване.

Ползата от този вид секс

Той помага да забравите, че изобщо сте се карали. Освен това жените имат склонност да стават по-активни и агресивни след спор. Значи имаш: все още леко ядосана, малко разрошена жена с ускорен пулс и желание да ти разкъса дрехите и да те събори на пода. Прииска ли ти се да си хвърлиш чорапите на земята и да „забравиш" да поправиш вратичката на кухненския шкаф?

6. Утешителен секс

Това е онзи вид секс, от който имаме нужда, когато имаме проблем, чувстваме се нещастни, неоценени, депресирани и т.н. Няма по-добър начин да оправим и настроението, и самочувствието си от това да се отдадем на плътски наслади.

Ползата от този вид секс

Той показва и на двама ви, че можете да разчитате един на друг във всяка ситуация. А учените твърдят, че двойки, които имат подобна връзка, правят повече секс и той им носи по-голямо удоволствие.

7. Бърз секс

Спонтанният бърз секс е по-характерен за началото на една връзка, когато всичко е ново и вълнуващо и двамата сте нетърпеливи да преминете към същината. Точка първа и единствена от дневния ред: „Оргазъм". Няма значение нито мястото, нито времето, нито дали наблизо има легло.

Ползата от този вид секс

Именно защото при продължителните връзки този вид секс е по-рядък, той връща усещането за нещо ново, вълнуващо и спонтанно.



8. Чувствен секс

Той е противоположност на бързия - продължителен и съсредоточен не толкова върху оргазма, колкото върху пътя до него. Въпреки че като цяло този вид секс се приписва на женските фантазии, за теб той също носи наслада, като например възможността бавно и внимателно да изследваш тялото й, използвайки ръце, език и т.н.

Ползата от този вид секс

Той задълбочава емоционалната връзка помежду ви. Тъй като чувственият и бавен секс е особено важен за жената, този вид еротични преживявания показват на приятелката ти, че мислиш за нейното удоволствие и нямаш нищо против да отложиш оргазма в името на дълъг и чувствен форплей. Това я кара да се чувства емоционално спокойна, което е ключово за нейното - следователно и за твоето - удоволствие. Защото колкото по-спокойна е тя, толкова по-малко ще са задръжките и притесненията й, което в крайна сметка е от полза и за двама ви.

Разнообразие

Различните видове секс не са само естествена необходимост за всяка връзка. Те са и начин да запазите разнообразието в спалнята и да не позволите на скуката да се намести между вас.