Автор
Woman.bg

Всяка пета жена разочарована от предложението за брак

Нищо не показва по-сигурна обич от голям диамантен пръстен. Така си мислят мъжете, но грешат, защото една на всеки пет жени остава разочарована от предложението за брак, което са й направили.

Ново проучване показа, че 21% от омъжените или разведените жени признават, че не са харесали как половинката им е предложила брак. 13 на сто казват, че били толкова отчаяни, че им се искало да заплачат, тъй като не успели да изживеят мечтите си.

Най-често грешката е годежният пръстен, който се оказва или много голям, или твърде малък. Понякога нямало дори годежен пръстен. Оказва се, че много представителки на нежния пол очакват партньорът им да падне на колене или както повелява традицията да поиска ръката им от родителите й.

Четете още: Романтичните комедии спасяват брака

Изглежда съвременните булки толкова отчаяно искат перфектния годежен пръстен, че не искат приятеля им да пести за това. Почти половината от жените – 45% смятат, че мъжът трябва да вземе заем за пръстена, ако няма пари да го плати, а не да взима по-скромен. Повече от една трета от анкетираните (38%) момичета казват, че годежният пръстен показва колко ги обича партньорът. 12% от запитаните биха променили стила на пръстена, а 10% биха променили размера на камъка, естествено с по-голям.

Четете още: Да изберем партньора си по... хладилника му