Автор
Woman.bg

Всяка четвърта двойка не прави секс след раждане

След раждането родителите мислят за безсънните нощи, кърменето, а в целия този хаос сексът остава на заден план или въобще изчезва.

Сексът изглежда е последното нещо, за което мислят младите родители, показва ново проучване. Една на всеки четири двойки се отказва от него завинаги, след като на бял свят дойде първото им дете.

Всеки пети мъж признава, че има проблем, дори само като си помисли за интимност с партньора. Жените още по-често се притесняват, като 44% от тях признават, че се опасяват от секс след раждане. Болката тревожи 38% от анкетираните, а една трета смятат, че сексът никога няма да е толкова приятен, колкото е бил преди.

Четете още: Шакира пред развод?

Липсата на сън също е основен проблем за сексуалния живот на младите родители. От друга страна много от мъжете не искат да притискат половинката си и въобще не повдигат темата за секс, докато не се убедят, че приятелката или съпругата им е готова за това. Психолозите са категорични, че в такъв момент партньорите трябва да общуват помежду си и да бъдат отворени към нуждите на другия, както и да разбират неговите притеснения.

Четете още: Интелигентните мъже изневеряват по-малко