Сигурно всяка жена рано или късно се замисля за епилация на интимните си части, но далеч не всички се решават да осъществят замисъла си.

Много момичета се страхуват от болезнеността на процедурата и от неловкото чувство по време на изпълнението й. Подготвили сме тази статия за онези читателки, които си мечтаят за епилация на бикини-зоната, но не могат да съберат смелост за първата си крачка към козметичния салон!

Идва сезонът на отпуските и почивките на море. Всички момичета ще имат възможността да демонстрират красивата си фигура в оскъдни бански. При липсата на гладка кожа в бикини-зоната обаче това е просто неразумно… Нали не искате да се чувствате неудобно в компанията на красиви, стегнати и изгорели на слънцето мъже, които биха могли да ви поканят на коктейл или на танци? Епилацията на интимните зони ще ви позволи да добиете повече увереност в себе си и да привлечете вниманието на редица привлекателни гларуси!

Преди процедурата ще трябва да се консултирате с трихолог. По-престижните предлагат такива консултации – специалистът ще подбере за вас най-добрия метод за епилация в зависимост от цвета, дебелината и структурата на косъма. Прегледът от трихолог е важен и поради друга причина – чрез него могат да бъдат открити различни противопоказания като гъбични инфекции или кожни наранявания. Ако ги пренебрегнете, може вместо гладък венерин хълм да получите редица проблеми под вид на възпаления.



Преди епилацията бикини-зоната се подготвя за процедурата по специален начин. Ако окосмяването е твърде дълго, то леко се подстригва. Идеалната дължина е не повече от 4-5 мм.

Има различни методи за епилация на интим – лазерна, електроепилация, фотоепилация, биоепилация. При нужда различните процедури могат да се комбинират.

Най-популярният метод обаче е биоепилацията, или с други думи кола маската. Причина за това е краткото времетраене на процедурата и относително ниската й стойност.

За отстраняване на окосмяването най-често се ползва горещ восък и растителна смола. При това обаче отлепянето на восъка става с помощта на тънки ивици от специална тъкан, което не всички жени са готови да понесат. Растителната смола намалява болезнените усещания, тъй като манипулаторът залепя към малък участък от кожата парче мека смола и после бързо го откъсва. Резултатът е гладка кожа в продължение на до 4 седмици.

Колкото по-добър професионалист е манипулаторът, толкова по-безболезнена ще е процедурата. Затова по-добре не поверявайте интимните си части на новаци, колкото и ниска цена да ви предлагат.

Процедурата трае не повече от 15 минути. След това манипулаторът нанася специален гел или крем за забавяне на растежа на космите и предотвратяване на поникването под кожата. Момичетата с особено чувствителна кожа е най-добре да ползват подхранващ крем.

Съвети



Нека ви предупредим за най-често срещаните грешки при първа епилация на бикини-зоната. Не пийте аспирин за обезболяване преди процедурата – той разрежда кръвта и това може да доведе до кървене. Ако сте много притеснени, по-добре пийте зелен чай с мелиса – напитката е вкусна, полезна, а и има лек успокояващ ефект.

За да сведете до минимум неприятните усещания по време на епилацията, направете я през първите дни след цикъла – тогава прагът на болка на жените е най-висок.

Често дамите се отказват от решението си да епилират бикини-зоната поради срама си да се покажат голи пред специалиста. Мнозина се притесняват и от позата, която ще трябва да заемат по време на процедурата. Професионалните козметици обаче ви съветват да забравите притесненията си и да обсъдите позата с избрания от вас специалист предварително. Ако не смятате да отстранявате абсолютно цялото окосмяване в интимната зона, можете да ползвате в салона бельо за еднократна употреба, с което ще се чувствате практически облечени. Козметиците казват с усмивка, че чувството за неловкост е само първия път – после клиентите започват да смятат процедурата за напълно нормална.

Ако все още се колебаете, можем само да ви пожелаем кураж – все пак интимната епилация ще ви разкраси не само в плажния сезон, ами може и да допривнесе за по-пълноценни сексуални отношения с партньора ви. Направете си сметка – само 15 минути за обезкосмяване и десетки дни и нощи на споделена страст с любимия ви човек! Чувствате ли се вече по-мотивирани?