Автор
Woman.bg

Всичко за диетата според кръвната група - IV част

Кръвна група Б за първи път се появява по сегашните земи на Пакистан и Индия. Подтикнати от горещите савани на източна Африка към студените високи площи на Хималаите, кръвната група на племената мутира и става много издържлива на климатични промени.

Смята се, че за първи път се появява в Индия или в региони на Урал, в смесени кавказки и монголски племена.

С преминаването на монголците през Азия генът на кръвна група Б укрепва. Монголците се захващат с отглеждане на домашни животни, което подсказва, че диетата им е включвала много месо, яйца и млечни продукти.



От всички кръвни групи тип Б показва най-ясно дефинирано географско разпределение. С времето се увеличава броят на хора с кръвна група Б в Япония, Монголия, Китай и Индия, чак до планината Урал. Оттам заедно с номадските племена тя „потегля” на запад към Европа. Днес може да се проследи високо наличие на кръвна група Б сред германци и австрийци. Китай и Корея са сред страните с преобладаваща кръвна група Б сред населението.

Ако сте с кръвна група Б, вие носите генетичен потенциал за добър матеболизъм и способност да се справяте завидно добре в условия на климатични промени.

Думата, която на-добре описва вашата същност е „баланс”. Можете да приемате различни храни, като се стремите да поддържате баланс между всяка група храни – месо, зеленчуци, плодове, варива, млечни продукти и пр.

Въпреки разнообразието, на което можете да се радвате, не са малко и храните, които трябва да се избягват. Лесно пълнеете от пилешкото месо, царевицата, елдата, лещата, фъстъците и сусамовото семе, защото те съдържат лектини, потискащи метаболизма.

НО, зелените зеленчуци, яйцата и нискомаслените млечни продукти помагат на хората от кръвна група Б да се справят с излишните килограми.

Всъщност единствено за тях млечните продукти могат да се считат за полезна храна.

Това не може да се каже за ядките и семената обаче. Повечето от тях нарушават производството не инсулин. Все пак умерени количества от бадеми, орех и бразилски орех няма да навредят.

От друга страна морските продукти са изключително полезни за вас.

Разнообразявайте ястията си с варива като зрял боб и грах, но внимавайте с лещата.

За източник на качествени въглехидрати може да се избира между овесени ядки, бял и кафяв ориз, но да се избягват големи количества пшеница, ръж и елда.

Малко са зеленчуците, които кръвна група Б трябва да отбягва, същото важи и за плодовете. Особено полезен е ананасът, който спомага за доброто храносмилане, Внимавайте с кокосов орех и нар.