Колкото и да се стараеш да игнорираш знаците, които показват, че връзката ти е обречена на провал, те рано или късно довеждат до логичен край.

Съществуват така наречените „червени картони“, след които е пределно ясно накъде отиват нещата.

Ако си нещастна и забележиш повече от един от тези знаци, значи е време да помислиш кой е правилният човек за теб.

Още по темата четете тук: Какво е филофобия?

Няма никакво доверие
Без значение дали твоето момче не ти вярва, или пък ти се съмняваш във всичко, което казва, най-добрия начин е да говорите за тези проблеми. Ако той те е излъгал веднъж, шансът да го направи отново е голям.

Усещаш липса на уважение
Ако усещаш липса на уважение от страна на приятеля си, това определено е „код червено“. Обидите, например, колкото и невинни да са те, са доста близки до насилие.

Има засилваща се дистанция между вас

Когато между двама души има недоизказани мисли, между тях се открива пропаст, която трудно може да бъде преодоляна. Ако тя расте с месеци и между вас няма комуникация, бъди сигурна, че това е много лош знак.

Още по темата четете тук: Защо ни привличат хората, които не са за нас?

Разговорите ви са по-скоро караници
Ако спорите повече, отколкото си говорите нормално, има голям шанс това да доведе до нещо по-сериозно. Напрежението между вас явно ескалира и скандалите, последвани от извинения, че няма да се повторят повече, не са достатъчни.

Вече не поставяте партньора на първо място
Ако в мислите си, както и когато правите планове, не поставяте други хора или само себе си на първо място, значи нещо определено куца.

Постоянно правиш компромиси със себе си
Връзките се крепят на компромиси, но не и на такива от страна само на единия от вас. Когато претеглиш нещата – ако само ти се съобразяваш с него, това честно ли е спрямо теб? Ако си изгубила себе си в стремеж да му се харесаш, това ще се отрази много по-зле на психиката ти, отколко си мислиш. Трябва да се чувстваш добре в собствената си кожа и да не се опитваш да моделираш себе си спрямо неговите изисквания.

Още по темата четете тук: Как влияе самотата на здравето?