Макар и хиляди пъти да сте чували колко нередно е да търсите любовта на работното място, един прекрасен ден тя ви хваща неподготвени именно там.

Но както повечето от вас знаят, този тип отношения не са толерирани в нито една фирма и често трябва да бъдат скрити.

Ето няколко златни правила на връзките на работното място:

За да покажете професионализма си е необходимо въпреки, че вашето „мило” е сред колегите или подчинените ви, да съумеете да запазите хладнокръвие и да поддържате еднакви отношения с всеки, с когото комуникирате за въпроси свързани с работата си.

Постарайте се да се въздържате от красноречиви и многозначителни погледи с вашия партньор, докато сте в офиса. Още по-малко допускайте мимолетни прегръдки – в края на краищата, за интимните ви преживявания си има друго време и място.

Още преди да започнете какъвто и да е романс, помислете за последствията, например какво ще стане ако се стигне до раздяла– в крайна сметка няма да бъдете вече половинки, но въпреки това ще бъдете заедно в доста голям период от работното си време.

Понякога това би довело до красноречиви разногласия или дори до неприязън към дадения човек.

Избягвайте странични закачки или закачлива форма на флирт, за да не предизвикате семейни скандали на и извън работното място.



Ако съумеете да докажете, че сте способни да проявите професионализъм във всяко едно отношение, то тогава след време съвсем спокойно може да афиширате връзката си дори и на работното си място.

Ако решите да я запазите далеч от злонамерените погледи и клюкарски одумвания, поне ще покажете на партньора до вас, че сте сериозни във всяко отношение и безпроблемно можете да разграничавате интимната от работната среда или по-точно казано, успешно съчетавате личния си живот без да го смесвате с професионалния.