Автор
Кристина Кирова

Вредните навици, които ни състаряват

Много от нас залагат на скъпи процедури, козметика и напредъка на медицината, за да запазят кожата си свежа въпреки неумолимия ход на времето. В същото време обаче не се замислят за вредните навици, които оказват силно влияние върху вида на лицето ни.

Някои от зловредните за кожата ни действия, които извършваме редовно, могат да прибавят цяло десетилетие към външния ни вид и да ни състарят неусетно. Някои от тях са свързани с употребата на алкохол, завивките, които използваме и дори с грижите, които полагаме за косата си. Научете кои са 10-те навика, които трябва да изкорените, за да запазите кожата си красива и сияйна.

1.Постоянното използване на смартфона

Известно е, че мобилните телефони са вредни за здравето ни и е желателно да ги използваме, единствено когато имаме нужда от тях. Кожата ви също не ги обича, тъй като върху тях се събират бактерии, които могат да ви причинят акне. И както компютъра и телевизора, така и телефонът уморява очите ни, което също допринася за състаряването на лицето ни.

2.Спането в неподходящи завивки

Знаете ли, че спането по лице може да ви предизвика бръчки? Много е важно и завивките и възглавницата да бъдат памучни, за да не увреждат кожата ви.



3.Пиенето със сламка

Което всъщност е добре за зъбите ви, особено когато консумирате газирани напитки, но от друга страна не е препоръчително за кожата ви, защото засмукването на сламката може да спомогне за оформянето на бръчки около устата.

4.Грубият допир

Каквото и да слагате върху лицето си, не би оказало положителен ефект, ако нанасянето е невнимателно и упражнявате по-силен натиск. Винаги бъдете нежни и внимателни, когато пипате лицето си.

5.Къпането на неподходяща температура

Горещата вода, както и поддържането на сух топъл въздух вкъщи могат да ви състарят чувствително. Причината за това е, че твърде високата температура изсушава кожата и сбръчква кожата.



6.Консумацията на вредни храни

Разбира се, захарта е сред обичайните заподозрени. И въпреки че е нежелателно да я приемате в големи количества с храната и напитките, които консумирате, тя е много добър ексфолиант, с който можете да си правите домашен скраб. Бъдете внимателни с кафето и чая, те изсушават кожата.

7.Дългата коса

Да, правилно прочетохте - дългата коса ни състарява. Защото често тя изглежда изтощена и освен това издължава лицето ни. Можете още сега да премахнете няколко години от лицето си като се подстрижете. Косата ви също ще ви бъде благодарна.

8.Прекомерната употреба на сапун

Най-сигурният начин да имате суха и състарена кожа е като прекалявате със сапуна.

9.Гледането на телевизия

Всички обичаме неделни телевизионни маратони, но в името на красивата си кожа, е добре да се ограничаваме от тях. Втренчването в телевизора може да ни състари чувствително, защото ни уморява, дори ида се заблуждаваме, че в този момент си почиваме. Забелязали ли сте колко изтощен вид имате след 3 часа гледане на филми? Не, не ви се струва - наистина имате торбички под очите.

10.Пиенето на алкохол

Алкохолът е враг на красотата и младостта. Консумирайте го с мярка.