Британското издание на модното списание Vogue отвори онлайн магазин за архивни снимки.

Страниците на списанието са място за снимки, създадени от едни от най-добрите фотографи и илюстратори в света. Сега стените в дома на всеки почитател на модата могат да се превърнат в страница на Vogue.

За първи път издателите на списанието предоставят възможността читателите да закупят копия на най-известните снимки благодарение на онлайн магазина за архивни снимки.

Четете още: Моделите в Instagram

Творби от 40-те, 50-те и 60-те години на миналия век на фотографи като Сесил Бийтън, Клифърд Кофин, Хенри Кларк, и Клод Върджин вече могат да бъдат закупени.

Четете още: Любимките на VOGUE през 2013

"Имаме удоволствието да представим селекция от архивни снимки, която вече е достъпна и хората могат да ги окачат на стената си. Това е пример за успешно сътрудничество между старото и новото със съвременните технологии. Това е едно от нещата, които правим по случай 100 години Vogue", каза Александра Шулман, редактор на британския Vogue.

Четете още: История на женската красота

Цените на снимките без рамка варират между 25 и 100 паунда. Снимките са налични в четири размера. Най-евтината творба с рамка струва 60 паунда, а цената на довършената на ръка снимка започва от 90 паунда.

Източник: БГНЕС