По света не съществуват градове като Венеция - с канали и гондоли. В действителност, има десетки живописни села и плаващи острови, които са толкова гъсто населени, че почти не може да се каже, че има земя под тях.

Вижте някои от най-интересните водни общности в света...

Остров Санта Крус дел Ислот, Колумбия

Дори отгоре едва може да се види земята на този остров – тя е напълно покрита с къщи. Островът се намира край бреговете на Колумбия и макар да е с площ от само 1.19 кв. км, върху него живеят 1200 души. Това го прави най-гъсто населеният остров на земята.

Ганвие, Бенин

Най-голямото езерно село в Африка може да бъде намерено в езерото Nokoué, в Бенин. Основано през 16 или 17 век, Ганвие е изградено от 3000 сгради на кокили, с население от 20 000 - 30 000 души. Градът, който често е наричан Венеция на Африка, се прехранва най-вече от риболов и туризъм, а основното средство за придвижване са канутата.

Ко Пани, Тайланд

Рибарското селище Ко Пани в Тайланд изглежда като рай за хората, които обичат водата и тропическия климат. Населеното място е построено от две семейства, а днес в него живеят около 2000 души. Най-невероятното нещо в него е плаващо футболно игрище, построено от местните деца от стари парчета дърво и риболовни салове.

Остров Лорето, Италия

Остров Лорето в Италия, намиращ се в езерото Исео, е почти изцяло зает от замък, което го прави едно незабравимо визуално приключение. Днес частна собственост, островът някога е населяван от монахини, а манастирът, който са обитавали, е построен през 1400 г.



Научете повече за останалите водни общности и вижте техни снимки ТУК