Автор
Woman.bg

Водещи коафьори налагат екстравагантни прически

Разгледайте предложенията на водещи коафьори в света, които си дадоха среща във Франкфурт за Световното първенство по фризьорство.

Събитието, което се провежда два пъти в годината, е организирано от Световната коафьорска организация. То започна в събота и завършва днес. В него участват около 1000 коафьори от 50 страни и 400 международни марки и компании.

Състезанието е основното събитие в международния панаир Коса и красота 2014, в рамките на който посетителите могат да открият голямо разнообразие от козметични продукти и продукти за коса.

Шампионатът се провежда на различни сцени, на които стилистите трябва да създадат екстравагантни и сложни прически на модели от различни възрастови групи, както мъже, така и жени. Стилистите трябва да преминат през различни сцени в рамките на тридневния конкурс, докато бъде излъчен един победител.

В отделните раздели, сред които сватбена прическа, фентъзи прическа, модерна прическа и стил и прогресив прическа и стил, жури следи внимателно творенията на участниците, като преценява всяко тяхно движение при стриктна времева рамка.

Предвидени са още награди за сватбен грим, сценичен грим, изкуство върху нокти, боди арт.

В предишни години събитието се е състояло в Москва, Париж и Милано, а сега за първи път от 14 години се провежда в Германия. Включени са и категории за мъже, включително възрастни мъже, млади мъже и студенти.

Световната коафьорска организация е най-голямата в областта на фризьорството и красотата с над 60 държави членки и 2 000 000 индивидуални членове от цял свят. "Световното първенство по фризьорство е най-изключителното и възнаграждаващо признание, което коафьорите могат да получат от техни колеги", заяви президентът на организацията Салваторе Фодера.

Източник: БГНЕС