Внучката на Одри Хепбърн Ема Ферер дебютира в модата, съобщава Контактмюзик.

20-годишната красавица се появи на корицата на септемврийския брой на списание "Харпърс базар" във фотосесия, заснета от Майкъл Авдън, внук на прочутия фотограф Ричард Авдън, който направи Одри своя муза.

На снимките от кампанията красивата брюнетка пресъздава блясъка на стария Холивуд в сребриста рокля с пера, напомняща за неподвластния на времето стил на баба й. Макар че Ема не познава баба си, която умира от рак година преди раждането й през 1993 г., тя смята, че е опознала актрисата чрез историите, разказани й от нейния баща Шон Хепбърн Ферер, първия син на Одри от Мел Ферер.

Одри Хепбърн и Мел Ферер

"Като дете не гледах на Одри Хепбърн като на актриса. За мен тя беше част от семейството. Мога да живея с нея чрез баща ми. Неговите истории са за порастването му. Спомням си, че видях нейна снимка как скача на батут, това май беше преди да разбера, че е известна. Но помня, че си помислих, че тя изглежда като приятел, който исках да имам", разказва Ема в интервю за списанието.

Тя трудно свикнала със свързването й с Одри, но сега започнала да разбира какво означава да си внучка на известната красавица. "В последно време често ми задават въпроса какво означава тя за мен. Понякога, когато бях по-малка, се чудех какво означава за живота ми да имам баба като нея. Но сега разбирам", допълва Ема.