Автор
Woman.bg

Внимание: Магазинте използват огледала, които ни карат да изглеждаме по-слаби

Сигурни сме, че ви се е случвало да си купите перфектната рокля, която в магазина ви стои уникално, а щом се приберете и я пробвате у дома си мислите "Къде ли съм гледала докато съм я купувала!?".

Истината е, че и в двата случая гледате в едно и също място - огледалото. Някои магазини обаче предпочитат да използват огледала, които ни правят да изглеждаме по-слаби, за да купуваме с по-голяма охота дрехите им.

В Калифорния дори има фирма, която произвежда The Skinny Mirror - огледало, с което ефектът "смъкване на няколко килограма за секунди" е истински факт.

Проучване на компанията доказва, че с използването на подобни огледала, продажбите се вдигат с 20%, а 86% от клиентите изпитват по-голямо удоволствие от направената покупка.

Четете още: Махнете 100 калории още сега

Белинда Ясмин, създателката на The Skinny Mirror, споделя че е решила да създаде своя продукт, след като открила в мазето си старо огледало, което я правело да изглежда доста по-дебела отколкото всъщност е.

Тя решила да направи продукт, който да вдъхва увереност и самочувствие на дамите. В началото смятала да продава артикулите си на крайни клиенти, но бутиците проявили огромен интерес към тях и Белинда се пренасочила.

На своите критици тя казва, че върху всички нейни огледала има логото на марката и тя не лъже клиентите си.

Истината обаче е, че доста световни вериги магазини за дрехи използват подобни огледала без никакво означение и по този начин заблуждават всички свои потребители.

Случвало ли ви се е да изглеждате доста по-фина в магазина, отколкото у дома?

Четете още: Подчертайте естествената си красота