Автор
Woman.bg

Влюбени се бракосъчетаха при диагноза няколко седмици живот

Когато Лаура Джордан започва да излиза с бъдещия си съпруг Джак, тя знае, че тази връзка е по-различна от обичайната.

„Ние се срещнахме за първи път през 2004 година“, разказва 24-годишната Джордан от Пейнтън, Англия, пред ABC News. „Оказа се, че сме посещавали едно и също училище. Загубихме контакт и си спомням, че следващия път, когато го видях, си казах, че е страхотен“, допълва Лаура.

„Просто се влюбих в него. Сгодени сме от 12 януари тази година“, допълва младоженката.

През 2013 година Джак Джордан е диагностициран с левкимия. Самият той днес е на 24 години.

„Знаех, че не е много добре, но когато се събрахме, той беше в ремисия, беше свободен от рака вече 9 месеца“, разказва Лаура и допълва „Той беше много предпазващ и не искаше да ме нарани, в случай че нещо се случи“.

„За нещастие болестта се завърна, но аз удържах на обещанието си, че няма да му обърна гръб. Предполагам, че това означава да обичаш. Не ти пука, защото знаеш, че това е единственият човек за теб“.

Преди две седмици Джак съобщава на Лаура съкрушителните новини.

„Той ми позвъни и ме помоли да дойда в болницата. Баща му беше край леглото и имаше сълзи в очите. Джак ми каза: „Съжалявам. Нищо не помага. Левкимията е в 30 % от костите ми“. Тогава й казва, че умира.

„Дори не се разплаках. Бях много шокирана. Събудих се съвсем нормално и след това ми беше съобщено, че мъжът до мен ще умре“.

След като лекарите съобщават лошата новина на двойката, влюбените решават да минат под венчилото само шест дни по-късно.

Сватбата се случва на 16 април в църквата към самата болница, в която лежи Джак. Двойката се бракосъчетава пред погледите на 150 гости, включително 2-годишната дъщеря на Лаура – Лили, от предишната й връзка.

Прочетете още по темата ТУК!