Научете се как да влизате под кожата на любимия си.

Поощрявайте го

Игнорирайки лошите навици на партньора си, ще му помогнете да се отърве от тях.

По същата логика обаче, ако го награждавате за всичко добре свършено, ще помогнете на този тип поведение да пусне здрави корени в него.

Четете още: 7 неща в секса говорят за дълга връзка

Дали е почистил колата, хвърлил е боклука или е измил чиниите – няма значение, отбележи всяка подобна постъпка с щедър израз на благодарност.

Поощрение заслужава всеки малък негов жест, който върви в посоката, която вие искате.

Четете още: Имаш нужда от любовник! Защо ли?

С дребните детайли започва промяната. И ако те се повтарят достатъчно настойчиво, значи крачката е направена. Всъщност, колкото по-позитивни сте към своя любим, толкова по-бързо неговите отбранителни реакции ще отслабват. Той ще започне да откликва по-бързо, когато трябва да свърши нещо.

Изберете подходящия момент


Дресьорите никога не дресират животно, когато то има лош ден или си почива. За нещастие, когато става въпрос за отношения между хората, ние често избираме най-неподходящия момент, за да разговаряме с някого.

Дори и да натяквате за нещо с добри намерения, на една, дори дребна забележка в такъв момент със сигурност няма да й се обърне внимание, а дори може да предизвика остра гневна реакция.

Четете още: 10 признака на истинската любов

На хората, също както на животните, не им се отдава да учат уроци, когато не се чувстват добре. Вместо да бързате, изчакайте момент, когато вие и партньорът ви сте спокойни и в добро настроение и тогава „преподавайте уроци”.