Автор
Woman.bg

Вкусно: Първата кулинарната академия за деца

"Яжте, движете се, живейте!" - това са, може би, законите на новото време, които е редно да предадем на своите деца. За останалото има време. Днес обръщаме внимание на една от основните части в живота на един човек - храната. Колкото и да я приемаме за даденост, тя е много повече от това, което си мислим.

Културата на правилното, осъзнато и здравословно хранене е основна за изграждането на детския характер. Естествено, всички ние - родителите, се стараем да я представим подобаващо на своите рожби, искайки животът им да бъде богат на вкус, но към тях се присъединява Кулинарна Академия HRC. Там кулинарните изкуства приемат нова форма, всички програми, курсове и занаятчийски семинари са разработени от лидери в образованието и гурме сферата. Малки и големи могат да се насладят на своеобразни програми, по време на които, ще могат да обогатят своите знания, развият усет към готвенето и, не на последно място, да заобичат храната.

Да, това е много важно в наши дни, защото храната често се превръща във враг №1 за младежите в подрастваща възраст. Повлияни от стилния диктат на модната сфера, все повече момичета и момчета не знаят как да се хранят. Някои от тях дори не го правят, което води до хранителни разтройства, депресия и смърт. Според Деляна Монева, директор на HRC Кулинарна академия, "готвещият е щастлив човек. а кулинарната любов при децата носи радост и пълнота в живота:

"Изначалната цел на всяко едно училище е да възпитава житейски, социални и професионални умения и ние в HRC вярваме, че гастрономическата култура и кулинарните умения са от изключителна важност в нашия живот, пък и в бъдеще в живота на децата ни. Всички искаме да отгледаме здрави, удовлетворени и успешни деца. И това е тясно свързано с нашата култура на хранене. Разбира се, ако успеем да ги запалим по професионалното готвене, още по-добре."

Споделяме с радост тази прекрасна възможност, която можем да изживеем семейно.