Вкусно агнешко
видяна 2703 коментари 0

14 април 2012 | 14:30

Агнешкото е традиция на великденската трапеза. То обаче не е от най-лесните за приготвяне меса. Ето няколко лесни рецепти, които ще ви помогнат да сготвите вкусно на празника.

Агнешко с картофи

Продукти: 1 агнешко бутче, 150 гр масло, 2 кг картофи, червен пипер, сол, черен пипер

Начин на приготвяне: Агнешкото бутче се измива, намазва се с маслото и се поръсва с подправките. Слага се в тава, като се добавя половин литър вода. Добавят се картофите, посоляват се и се подправят с черен пипер. Всичко се запечатва с фолио.

Пече се 4 часа на слаб огън. След това фолиото се отстранява и се запича на силен огън, за да добие месото златиста коричка.

Печени агнешки ребра

Продукти:
1 кг агнешки ребра, 1 к.л. черен пипер, 2 к.л. червен пипер, 1 к.л. мащерк,а 1/2 к.л. стрит розмарин, 50 гр масло, сол

Начин на приготвяне:
Ребрата се нарязват на порции. Смесват се подправките и месото се натрива месото, намазва се с маслото, поръсва се със сол и се поставя в тавичка. Залива се с 1 ч.ч. хладка вода и се покрива с фолио. Пече се на умерена фурна около 2 часа.Фолиото се маха и се запича до зачервяване.

Сервира се с задушени картофи или със зелена салата.

Агнешки шишчета

Продукти: 1 агнешка плешка, 3 стръка лук, 1 стрък чесън, 1 к. ч. червено вино, 4 с. л. олио, 2 с. л. пресен девесил, 1 ч. л. сух джоджен, 1 ч. л. сол, 1/2 ч. л. сух розмарин, 1/2 ч. л. червен пипер, бял пипер

Начин на приготвяне:
Месото се нарязва на малки парчета, лукът и чесънът - на колелца. Поставят се в купа и се поливат с олиото. Месото се подправя с подправките, залива се с червеното вино и хубаво се разбърква. Оставя се да отлежи в маринатата 10-12 часа. Маринованото месо се нанизва на шишчета. Шишчетата се изпичат на барбекю или грил тиган, като периодично се обръщат и се мажат с маринатата.

Източник: dete.bg

нагоре

Коментари



Добави Коментар

нагоре

Спечели ме

Вижте кой си спечели награди от Винарна Свищов

Днес станаха ясни имената на печелившите от играта на Винпром Свищов

Астро кутия

Годишен хороскоп за 2015 година

Годината ще започне с поредица на пръв поглед незначителни събития. Но не се отнасяйте лекомислено към тях – всяко едно може да доведе до куп неприятни последици, ако не реагирате правилно и своевременно

Най-ново в Woman.bg

Цигарите и певиците 18 декември 2014

Познахте ли я? 18 декември 2014

Арт Box

Рецепти от "По-здрави бебета"

Представяме ви част от рецептите на холистичния нутриционист Магдалена Пашова

Вход Забравена парола?
Регистрацията в нашата система ви дава възможност да публикувате свои Блогове и Галерии.
Регистрирай се