Есента не е официално тук, докато не сме яли тиква.

Затова трескаво се заехме да търсим рецепта за вкусно ястие с тиква и за наша радост намерихме.

Рецептата, която открихме, е за хляб с тиква и орехи. Приготвянето на въпросния десерт не коства много време, а крайният резултат е невероятен аромат в комбинация с мек кадифен вкус.

Ето и самата рецепта:

Четете още: Есенно изкушение: Печени круши с мед и орехи

Нобходими продукти:

2 чаши брашно

1 чаена лъжичка сода за хляб

½ ч.л. бакпулвер

½ чаена лъжичка канела на прах

¼ чаена лъжичка прясно настъргано индийско орехче

½ чаена лъжичка сол

голяма щипка черен пипер

1 голямо яйце

½ чаша безсолно масло, разтопено

1 чаша пюре от тиква

1 чаша лека кафява захар

2 супени лъжици портокалов сок

1 чаена лъжичка чист екстракт от ванилия

1/3 чаша орехи, много едро нарязани

Четете още: Ябълков пай

Начин на приготвяне:

Сложете решетката на фурната в центъра на печката и я загрейте до 175 градуса.

Намазнете съда, в който ще печете хляба, сложете пергаментова хартия върху него и намазнете и нея. Хартията за готвене ще спомогне по-лесното отделяне на готовия десерт от съда.

В средно голяма купа смесете брашното, содата, бакпулвера, канелата, индийското орехче, солта и щипката черен пипер.

В друга купа смесете яйца, разтопеното масло, и тиквено пюре, докато добре съчетани. Към тях прибавете захарта, портокаловия сок, екстракта от ванилия и разбиийте добре.

Четете още: Кокосов лайм пай

Смесете съдържанието на двете купи и разбийте до получаването на гъста хомогенна смес без бучки брашно.

Полученото тесто трябва да е гъсто и да не може да се излива.

Изсипете тесто в съда за печене и поръсъте орехите върху него.

Четете още: Веган чийзкейкчета без печене!

Времето за печене е между 45 и 55 минути. Полезен трик, който ще ви помогне да разберете, че хлябът е достатъчно добре изпечен, е да го набодете с клечка за зъби и да я извадите. Ако тя е чиста, а не изцапана с брашно, значи хлябът е готов.

Сервирайте десерта топъл и по желание го гарнирайте с масло и мед.

Приятно похапване, дами!

Следете блога "Да се изгубиш... в Рим!" - едно бягство във Вечния град, посветено на свободния избор, удоволствието и вдъхновението!