Тази година емблематичното списание Playboy обърна гръб на голотата и се зарече страниците му вече да са изпълнени не с разсъблечени плеймейтки, а с качествени журналистически текстове.

Следвайки тази концепция, от изданието посвещават обширен материал в новия си брой на 22-годишната американска репортерка от либийски произход - Нур Тагури.

Красавицата, която е първата жена с хиджаб, появявала се в ежемесечника, работи за новинарския видеоканал Newsy и е определена от списание Playboy като "Ренегат" – съвременна личност, която рискува всичко, дори живота си, за да прави това, което обича. В нейния случай да работи като журналист, като Нур не крие, че мечтата ѝ е да е първата жена с мюсюлманска забрадка в американска телевизия.



Нур допълва, че и е било трудно да е мюсюлманка в САЩ, но признава, че препятствията, през които е минала, са ѝ помогнали да стане по-добър журналист.

"Знам какво е хората да имат предразсъдъци спрямо теб и да ти преписват определени качества, само защото си част от дадена общност или етническа група. И затова винаги съм казвала: Знам какво е да съм на ваше място, знам какво е медиите да изопачат историята ви, няма да го направя. Искам да разкажа историята ви, такава каквато е, защото е важна и заслужавате справедливост."