Южноафриканката Ролийн Строс стана новата Мис Свят. 22-годишната красавица бе избрана измежду 121 хубавици от цял цвят на конкура за красота в Лондон.

Любителка на спорта и музиката, Ролийн бе фаворитка и на букмейкърите. Южноафриканката получи короната на красотата от филипинката Меган Йънг, която беше Мис Свят 2013.

"Южна Африка, това е за теб", бяха първите думи на новата кралица на красотата.

Трябва да си признаем, че г-ца Строс е удивително красива – на и извън сцената!



По време на едногодишното си владичество като Мис Ролийн ще пътува по цял свят, за да представя благотворителни събития на организацията "Мис Свят", както и ще подкрепя хуманитарни каузи, организирани от „Красота с цел”.

"Удивително е. Чувствам се сякаш летя. Развълнувана съм и знам, че ще подкрепя всяка благородна инициатива, която си заслужава. Чувствах, че в мен бият сърцата на всички мои сънародници. Горда съм, че съм южноафриканка“, заяви Ролийн.



В свободното си време Ролийн обича да спортува – да играе голф и нетбол, да кара велосипед и да чете образователна и духовна литература. Тя изтъква ролята на родителите си за оформянето й като личност, отдавайки избора на образование на влиянието на баща си (доктор), силната си воля и съзнателно изграждан интелект - на майка си (медицинска сестра), а добродетели като отдаденост и търпение – на по-малкия си брат.

* Ролийн с майка си

* с брат си

„Всички ме наричаха „Little Dr Strauss“ като малка, защото бяха едно малко момиченце с къдрава коса, което тичаше в болницата след родителите си“, споделя красавицата.

В момента Ролийн е студентка по хуманитарна медицина четвърта година и има амбиции след време да упражнява лекарска професия и да полага грижи за женското здраве.

Вижте няколко снимки от ежедневието на Ролийн, на които брюнетката изглежда още по-чаровна и зашеметяваща и без капка грим!

* ето така се грижи Ролийн за безупречната си визия

* паспортната снимка на Ролийн

* по бански

*без грим

Четете още: Секси поглед (видео)