Автор
Woman.bg

ВИЗА клуб връчи първите Годишни бизнес награди за 2013 г. „Бизнес и образование – ръка за ръка“

На изискана и стилна церемония на 14 май т.г. в Кемпински хотел Зографски сред 300 гости уникалният по рода си ВИЗА клуб връчи първите Годишни бизнес награди на ВИЗА клуб и партньори за 2013 г. „Бизнес и образование – ръка за ръка“, които се проведоха със съдействието на Агенцията по заетостта.

Статуетки получиха 19 отличени водещи компании, работещи в България и даващи възможност за развитие на младите хора, 2 образователни институции, чието образование е с най-голяма практическа насоченост и 1 организация, осъществяваща връзката бизнес-образование.

С реализацията на Годишните бизнес награди и с набраните средства ВИЗА Клуб стартира и благотворителната програма „Бизнес и образование – ръка за ръка“, към която се присъединиха голям брой партньори, и която ще подкрепи първите трима кандидат-студенти сираци с най-висок успех, които кандидатстват във Висшето училище по застраховане и финанси (ВУЗФ). Чрез програмата ще се осигури четиригодишна стипендия за образование и обучение във ВУЗФ, а след приключване на образованието на отличените студенти ще се осигури и възможност за тяхното кариерно развитие. Освен това бъдещите студенти ще получат още месечни стипендии за обучение в размер на 300 лева от „Банка ДСК”; здравен пакет от „Сити Клиник”; таблети от „Леново”, шофьорските курсове от „Българската асоциация на пострадали при катастрофи“, възможност за стаж в Застрахователно дружество "Виктория", както и съдействие от Агенцията по заетостта за осигуряване на професионална заетост на успешно завършилите програмата.

Стремежът на ВИЗА клуб и партньорите е благотворителната програма да се превърне в дългогодишен проект с национална и социална значимост, подкрепяйки всяка година деца-сираци, които навършвайки пълнолетие имат нужда от подкрепа, за да се интегрират в обществото – да завършват висше образование, да се реализират професионално, да имат възможност за равен старт и право на достоен живот.

За да бъдат отличени в конкурса Годишни бизнес награди на ВИЗА клуб и партньори за 2013 г., компаниите се състезаваха в два основни раздела – Инвестиции и бизнес и Образование и човешки ресурси, и бяха оценявани по следните критерии – финансови резултати; бизнес потенциал и иновации; ефективна оперативна дейност; брандинг и маркетинг; ниво на обслужване на клиенти и социален принос.

Победителите в различните категории са:

1) „Инвестиции и бизнес” в следните категории:

Най – значима инвестиция за 2013 г. - СОФИЯ РИНГ МОЛ
Най - успешна бизнес стратегия в следните сфери:
Бизнес и предприемачество - КАЛАМАРИС ГРУП
Производствен сектор - Си Комерсиал 7 ЕООД
Туризъм и хотелиерство - Роял СПА хотел Велинград
Най - динамично развиваща се компания в следните сфери:;
Бизнес и предприемачество - Автомотор Корпорация
Производствен сектор - Марс Армор
Туризъм и хотелиерството - СПА хотел Сана гр. Хисаря
Бизнес продукт на годината в следните сфери:
Застраховане и финанси - „БУЛСТРАД ЖИВОТ ВИЕНА ИНШУРЪНС ГРУП“ АД
Ай Ти Технологии - ЛЕНОВО
Фармацевтична промишленост - продуктът Герисан на компанията „Велеви Фарма“ ООД
Козметична индустрия - концепцията СКЮЮМ
Спорт и здраве – Pulse Fitness&SPA
Заведения и ресторанти – Once upon a time…Biblioteka
Алкохол и алкохолни напитки - ТОП Дринкс
Иновация на годината
Бизнес и предприемачество - платформата ЕМБРИО
Ютилити сектор - РУВЕКС
Европейски стандарти и иновации в здравеопазването - Сити Клиник
Естетичната и денталната хирургия - ЕО Дент
Бизнес лидер на годината - Цветелина Николова, Изпълнителен директор на Катаржина Естейт



2) „Образование и човешки ресурси” в следните категории
Най-успешна институция в средното образование за подготовката на кадри за бизнеса - Национална Търговска Гимназия - Пловдив
Най-успешна институция във висшето образование за подготовката на кадри за бизнеса - Европейски колеж по икономика и управление гр. Пловдив
Най-успешен партньор „Бизнес-Образование“ – GI Group