Времето навън вече застудя и дойде сезонът на червеното вино. Освен изключително полезно за организма, то може да се окаже и отличен съюзник в борбата ни с килограмите.

Затова ви предлагаме една нестандартна диета, която французойките редовно спазват в началото на есента, за да поддържат тънката си талия – винената диета.

Тя е лесна, бърза и не на последно място – доказано ефективна. Отлична е за момичетата, които никога не сядат на вечеря без чаша червено вино, а продължителността й трае от три до пет дни. Режимът позволява да се поглезим с една бутилка вино дневно и половин черен хляб.

Необходими са около 250 г пълнозърнест хляб и бутилка от 700 мл червено вино. И това е всичко за деня.

Малцина знаят, че най-чистата винена дегустация се прави само с хляб и вода. Сомелиерите никога не "убиват" вкусовите качества на напитката със сирене или прошуто. Именно затова винената диета позволява да се насладим максимално на вълнуващите нотки на доброто вино. А най-хубавото е, че ще кажем "Сбогом" на поне 3 килограма. Разбира се, много е важно след края на режима, който не бива да се провежда за повече от пет дни, да стартираме много внимателно със захранването. В първите дни след винената диета месото, солените сирена и мазните храни са забранени.