Автор
Woman.bg

Вие избиратe: Най-сексапилният футболист на Световното

Световното първенство по футбол започва днес, 12 юни. В продължение на близо месец светът ще бъде футбол.

Затова решихме да ви попитаме кой според вас е най-сексапилният футболист, който ще се появи на терена в Бразилия.

Подбрали сме няколко доста симпатични мъже с кратка информация за тях.

Нека ги разгледаме заедно, а в края на материала ще можете да изберете своя фаворит (можете да гласувате за повече от 1!)

Икер Касияс (вратар, Испания)


33-годишният Икер е капитан на Реал Мадрид и на националния отбор по футбол на Испания. Касияс е световен шампион, двукратен европейски шампион с националния отбор, рекордьор по участия с екипа на Испания - 150.

Филип Лам (защитник, Германия)

Филип Лам е роден на 11 ноември 1983 година в Мюнхен. Играе предимно като ляв или десен краен защитник, но също така може да изпълнява и функциите на дефанзивен халф. В момента той е капитан на ционалния тим на Германия, както и на клубния си отбор Байерн Мюнхен.

Жерар Пике (защитник, Испания)

Жерар Пике Бернабеу е централен защитник. В момента той играе за Барселона. В дамските среди Пике е по-известен като половинката на Шакира. Двамата се срещат на предишното световно по футбол, когато той участва в клипа към химна на форума "Waka Waka (This Time for Africa)". Синът им Милан се роди през януари 2013 г.

Шаби Алонсо (полузащитник, Испания)

Шабиер Алонсо Олано по-известен като Ша̀би Ало̀нсо е испански футболист, полузащитник на испанския Реал Мадрид и националния отбор на Испания.

Стивън Джерард (Англия)

Стивън Джерард е капитан на футболен клуб Ливърпул и на националният отбор на Англия.През по-голямата част от кариерата си играе като централен полузащитник, но нерядко е използван и като втори нападател.

Сеск Фабрегас (централен полузащитник, Испания)

Франсеск (Сеск) Фа̀брегас и Солер е испански футболист, който играе като централен полузащитник за Барселона и испанския национален отбор.

Лионел Меси (нападател, Аржентина)

Лионел Меси е аржентински футболист, играещ за Барселона . Той е четирикратен носител на Златната топка, трикратен носител на Златната обувка и капитан на националния отбор по футбол на Аржентина.

Кристиано Роналдо (нападател, Португалия)

Кристиано Роналдо е португалски футболист, играещ в Реал Мадрид с номер 7. В Португалия играе също с номер 7 и е капитан на отбора от 2006 г. Кристиано е носител на Златната топка за 2008 и 2013 г. и Златната обувка за 2008 и 2011 година.

Неймар (нападател, Бразилия)

Неймар да Силва Сантос Жуниор (на португалски: Neymar da Silva Santos Júnior), по-известен като Неймар, е бразилски футболист, нападател, състезаващ се с екипа на ФК Барселона. Считан е за един от най-големите таланти в световния футбол.

Робин ван Перси (ляво и дясно крило, Холандия)

Глен Джонсън (защитник, Англия)

Глен МакЛауд Купър Джонсън е английски професионален футболист, десен защитник. В момента той е играч на Ливърпул.

Лукас Подолски (нападател, Гармания)

Лукас Подолски е немски футболист-нападател от полски произход.

Уейн Руни (нападател, Англия)

Уейн Марк Руни е английски футболист, който играе за Манчестър Юнайтед и Националния отбор на Англия като нападател.