Компанията за бельо Victoria's Secret понесе сериозни критики заради разпространен от нея рекламен кадър.

Става въпрос за снимка, качена в социалните мрежи, запечатала стройна дама в гръб, която носи нищо друго освен чифт секси бикини, дело на прословутата марка.

На пръв поглед няма нищо нередно, но при повторно вглеждане се вижда, че дупето на манекенката е обработено с помощта на фотошоп програма, за да изглежда по-слабо. В резултат докато едната половина от дупето на брюнетката е естествена и кръгла, другата половина е загубила извивките си, видимо коригирана с програмата за обработка на снимки. Какво е накарало бранда да се реши на тази манипулация, не е ясно, тъй като манекенката си е достатъчно слаба.

Звездите преди и след фотошоп

Онлайн потребителите светкавично изказаха възмущението си от кадъра и съвсем заслужено обвиниха Victoria's Secret не само за използването на фотошоп, но и че чрез него налагат изкривени стандарти за женска красота, издигащи на пиедестал изключително слабите жени.



Припомняме ви, че това не е първият път, в който компанията си навлича гнева на потребителите заради своите редакции на снимки.

В продължение на години ставахме свидетели на липсващи крайници и части от тялото със странни пропорции в изображенията на марката в резултат от използването на фотошоп.

Една от най-честите жертви на неопитното коригиране се оказа ангелът на Victoria's Secret Кандис Суейнпол, която на няколко пъти се е появявала на снимки за кампании на Victoria's Secret с гърди и ръце в ненормални и нереалистични форми.

Как изглежда Джей Ло без фотошоп?