Автор
Woman.bg

Венера във Везни – да се опълчим на рутината и скуката

Венера навлиза във Везни (от 30/9 до 24/10)

Навлизането на Венера в знака Везни ще ни напомни колко важно и конструктивно е да открием онова деликатно и крехко равновесие между Аз и Ти. Много често сме подтикнати да си изградим определена представа за това какво искам Аз и какво „трябва” да ми дадеш Ти. И сякаш много по-рядко се замисляме за онова, от което се нуждае другото Ти. Дали защото така сме устроени или защото обществото и нагласите, с които живеем ни поощряват към това, но рано или по-късно настъпва момент, в който без да очакваме се сблъскваме с отговорностите и капризите на Самотата. Да, разбира се, никога не сме сами, напротив, заобиколени сме с толкова много хора. Накъдето и да се обърнем винаги има някой около нас. Но, защо тогава, дявол да го вземе , толкова често усещаме неуловимото присъствието на тази странна Самота. То е смътно усещане, че някъде някой копнее за нас и ни чака, но преди го срещнем се налага първо да преоткрием себе си. Започваме натрапчиво да търсим някой или нещо, които да попълнят тази празнота. Но по-рядко осъзнаваме, че имаме нужда не просто от някакъв „пълнеж”, а такъв, който ще изпълни живота ни със съдържание….

Венера във Везни носи едно много значимо послание - стига да отворим съзнателно сетивата си за това. Послание, което ще ни стимулира да признаем причините за необяснимата Самота. Венера ще ни даде знанието как да се изправим срещу самите нас, за да потърсим и осъзнаем автентичните си копнежи и потребности. Ако стигнем до тези прозрения, изненадващо можем да трансформираме очакванията си към другите и света.

Много лесно ни съветват, че трябва да обичаме себе си. Но как да разпознаем и открием любовта?!

Преминаването на Венера в знака Везни ще се превърне за много от нас в период на посвещение в мистериите на човечността. Преди да изпитаме любовта към себе си, обаче е необходимо да отворим сетивата си за това. Поне за малко да се освободим от клишетата и стереотипите, да забравим за това какво ни учат или очакват другите от нас и честно да се запитаме „но какво всъщност искам Аз, от какво се нуждая и кое ме прави свободен и щастлив…? Дали пък страхът от отхвърляне не ни провокира … да изсипваме върху другия обвиненията и „параноята”, че не мисли достатъчно за нас, вместо да споделим опасенията си. Защо когато се нуждаем от помощ или подкрепа се възгордяваме, вместо да признаем и оценим опита и професионализма на другите. Колко пъти вместо да кажем обичам те, се заплитаме в несръчно написани сценарий и влизаме в бутафорни роли. Вероятно, защото все още не познаваме достатъчно добре себе си. Тогава изискваме от другите онова, което ние самите нито притежаваме или още по-малко се нуждаем. Когато намерим отговорите на тези въпроси, ще знаем кои сме и кои са уникалните ни потребности, желания и копнежи. Само така вече знаем какво можем да дадем и какво да очакваме. Затова е добре да се доверим на мъдростта на Венера във Везни.

Венера във Везни ще ни стимулира към много романтични и близки контакти. Ще изпитаме необходимостта да намерим и постигнем в живота си хармония, баланс и красота. Сега тонът и изказът ни ще е много по-мек и дипломатичен, ще се опитаме да разрешим всеки спор или конфликт. Ще отворим сърцето си и ще почувстваме любовта и потребността на любимите и близки хора. През този транзит не е изненадващо, ако почувстваме необходимостта да потърсим съвет, друго мнение или просто да споделим. Това сякаш ще ни балансира и ще ни даде кураж, подкрепени от близки хора за да продължим напред. Сега повече от всякога сме готови да откликнем, да помогнем даже и да приютим, стига обаче да не нарушат грубо границите на личното ни пространство и независимостта. По време на този транзит ще сме склонни да счупим оковите там, където отдавана стоим приковани и парализирани. И каквито и механизми опитат за да ни задържат Венера във Везни ще ни освободи. Любовта ще бъде основният ни двигател и провокатор. Този транзит ще стимулира всичките ни сетива чрез музика поезия и изкуство. Красотата ще бъде нашия фундаментален критерий по който ще преценяваме света. През този период ще търсим всякакви удоволствия, на които да се насладим, ще се опълчим на рутината и скуката ….малко флирт или аристократична авантюра ще ни стимулират и събудят от дълбокия ни всекидневен сън.